După ce și-a agățat ghetele în cui, fostul internațional englez și-a început cariera de antrenor, însă fără succes. În scurta sa aventură pe banca tehnică a Valenciei, Neville a avut parte de un moment inedit, în prim-plan cu fostul său coechipier de pe Old Trafford, Cristiano Ronaldo, care între timp ajunsese la Real Madrid.
În cele 4 luni în care a pregătit-o pe Valencia (decembrie 2015 - martie 2016), Neville a reușit un lucru cu care nu mulți antrenori se pot lăuda: a contribuit la demisia lui Rafa Benitez. În ianuarie 2016, Real mergea pe Mestalla cu gândul să obțină toate cele 3 puncte, însă planurile "galacticilor" aveau să fie date peste cap de Gary Neville și de "tactica" sa neobișnuită.
Recent, Neville a povestit cum l-a înfuriat pe Ronaldo și cum a reușit să smulgă un egal cu trupa "Los Blancos".
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
ACUM 11 MINUTE
"Am încheiat la egalitate cu Real Madrid (2-2), iar pe final puteam chiar să câștigăm, mai ales că ei aveau un jucător eliminat. A fost o seară incredibilă. Rafa Benitez era antrenor la Real și avea să fie demis imediat după acel meci.
Îmi amintesc foarte bine tactica noastră: am lăsat iarba să crească și nu am udat terenul înainte de meci. Astfel, cei de la Real n-au putut să paseze așa cum voiau. În primul rând, ne doream ca Ronaldo și Bale să fie încetiniți.
Parcă era câmpul unui fermier. Înaintea meciului, Cristiano a venit la mine și mi-a spus: 'Este o rușine, tunde gazonul!'. Eu i-am răspuns: 'Nicio șansă! Nu ai cum să driblezi în seara asta'", a spus Neville, pentru Sky Sports.

Valencia a egalat pe final, în meciul cu Real

Cu toată "munca" depusă de Neville înainte de meci, Ronaldo și Bale tot au strălucit în meciul cu Valencia. Portughezul a oferit un assist pentru Benzema, în timp ce Bale a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor în repriza secundă.
În cele din urmă, s-a încheiat 2-2, după golurile reușite de Dani Parejo și Paco Alcacer. Kovacic a fost eliminat la începutul părții a doua, lucru care le-a ușurat misiunea "liliecilor". A fost abia al treilea punct obținut de Valencia cu Gary Neville pe bancă, în acel sezon.
În afară de perioada petrecută pe banca Valenciei, Gary Neville se poate lăuda și cu postul manager asistent la naționala Angliei, în perioada 2012 - 2016, pe când selecționer era Roy Hodgson.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 7 ORE
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlul de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM 8 ORE