Construcţia stadionului „Francisc Neuman” din Arad a început în 2015. Lucările la arena cu 12.584 de locuri sunt terminate în proporţie de aproximativ 80%. Primul termen de finalizare a fost 2017, însă lucrările au stagnat destul de mult timp. Valoarea investiţiei se ridică la 14 milioane de euro, bani din bugetul local al Aradului.
Ieri, "Rulouri de Gazon SRL", compania care se ocupă cu montarea gazonului, și-a trimis angajații să monteze gazonul pe stadionul din Arad. Vestea i-a adus la stadion pe antrenorul Laszlo Balint și pe ceilalți oficiali de la UTA. Parteneriatul dintre Primăria Arad și firma contractată părea să se desfășoare fără probleme, până când un mesaj din partea "Rulouri de gazon SRL" a fost postat pe Facebook:
Din respect pentru cetățenii Aradului și pentru fotbal, am început montarea gazonului pe terenul celor de la UTA Arad. Primăria Arad nu ne-a plătit lucrările executate anterior. Nu vom putea încheia lucrarea fără participarea beneficiarului, Primăria Arad, prin Serviciul Baze Sportive.
Fotbal
6 români, în top 100 cei mai buni fotbaliști U21 din Europa! Saka, lider în ierarhia CIES
04/04/2022 LA 09:41
https://i.eurosport.com/2019/10/29/2705911.jpg
Firma respectivă nu s-a oprit aici și a mai publicat un mesaj ironic la adresa primăriei din Arad: “Oricât de mult ne dorim să terminăm lucrările şi la Arad, 'specialiştii' din Primărie nu sunt de aceeaşi părere. Serviciul 'Baze sportive' din Arad nu lucrează la fel de eficient ca și cei din alte oraşe. Ne provoacă pagube, din incompetenţă, iar dezinteresul pentru oraş este inadmisibil."
Așadar, singurul motiv pentru care gazonul va fi montat în cele din urmă se datorează suporterilor din Arad, care așteaptă de aproape cinci ani finalizarea noului stadion. Primăria n-a plătit momentan serviciile companiei și nu se știe dacă acest lucru se va întâmpla vreodată.
Stadionul care va purta numele baronului Francisc Neuman, cel care a înfiinţat clubul UTA în 1945, va fi o veritabilă bijuterie. Acesta se construieşte pe locul vechiului stadion al echipei, considerat cândva cel mai frumos stadion din ţară și care semăna cu "Highbury", vechea arenă a celor de la Arsenal.
UTA Arad evoluează pe stadionul "Motorul" până când echipa va avea o nouă casă, mult mai modernă și mai spațioasă. Formația antrenată de Laszlo Balint se află pe locul secund în Liga 2, cu un singur punct în spatele liderului CS Mioveni și cu trei meciuri mai puțin disputate. Arădenii au cel mai bun atac (31 goluri), cea mai solidă apărare (8 goluri) și au pierdut un singur meci după 14 etape.
Romanian Liga I
Cum arată top 10 cei mai valoroși jucători U21 din Liga 1! FCSB, Craiova și Farul domină clasamentul
28/12/2021 LA 15:17
Romanian Liga I
#BuniȘiRăi | Radiografia etapelor 19, 20 și 21 din Liga 1! Cine a impresionat și cine a dezamăgit
21/12/2021 LA 10:02