După Mondialul din SUA, în care România a fost la câteva minute de semifinale, înainte ca Prunea să iasă hazardat și Suedia să împingă meciul la lovituri de departajare, unde s-a impus, tricolorii erau printre favoriții Europeanului din 1996. Grupa a fost una teribilă, cu Franța, Bulgaria (semifinalistă la CM 1994) și Spania.
După două eșecuri (contra lui Stoichkov&Co elevii lui Iordănescu au avut un gol valabil, dar șutul fantastic al lui Dorinel Munteanu nu a fost văzut de centralul Mikkelsen și nici de tușier ca trecând linia porții), prima reprezentativă nu mai avea vreo șansă la calificarea din grupe. Ca atare, partida cu Spania, ultima, a fost una de vacanță pentru noi. Ivo Georgiev nu a uitat acea confruntare, în contextul în care bulgarii, care au pierdut cu Franța, sperau la un rezultat bun din partea noastră, care să îi califice. Acum, vârful de la sud de Dunăre a lăsat de înțeles că România s-a dat la o parte în confruntarea cu ibericii, iar Răducioiu a dezvăluit că apărarea într-adevăr a arătat suspect.
Ilie Dumitrescu nu crede niciun moment în această variantă. Chiar dacă eroul meciului cu Argentina, din 1994, nu a prins lotul pentru turneul final din '96, acesta e convins că inexactitățile din defensivă țin de faptul că jucătorii nu mai erau conectați. Știind că nu mai au șanse de calificare, aceștia s-au gândit la vacanță, astfel că Spania a reușit să învingă.
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Poloniei, făcut praf după eliminarea de la Cupa Mondială! "Ai cel mai bun atacant"
ACUM 22 MINUTE
"Nu cred în ipoteza asta vehiculată de Radu. Niciodată! Când a fost primul meci cu Franța lipsa de comunicare… când a dat Dugary de lângă Stelea și… nu știu cine era acolo în centru, la faza aia?!
Când nu mai ești în joc și nu mai ești conectat și nu mai ai nicio șansă la calificare, îți dai seama că nu mai … eram în vacanță la acel meci. Îți pierzi din concentrare, organizare.
Să le facă… dacă tot vorbește.. iese cu așa ceva! Cum să spui așa ceva? Mi se pare… nu știu…
Pentru mine, Răducioiu e cel mai bun atacant. Are dreptul să spună ce vrea, dar să nu mai vorbească, dacă se teme.
Dacă îl mai întrebați o dată pe Răducioiu, nu cred că va mai spune așa ceva.
Domnule, eu sunt frământat că în minutul 100 și cât era… în meciul cu Suedia, am primit gol. (de la Campionatul Mondial SUA 94 – n.r.) Eu de asta o să fiu urmărit toată viața.
Toți erau cu gândurile să meargă în vacanță. Nu vreau să îi justific.
Eu nu cred așa ceva, nu pot să cred așa ceva. Nu există așa ceva", a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

Răducioiu, despre România - Spania 1-2: "A fost haos. M-a pus pe gânduri"

Florin Răducioiu a marcat în acea partidă, restabilind egalitatea după ce Manjarin deschisese scorul. Amor a înscris pentru 2-1, pe final de meci, la o fază în care a fost complet nemarcat în careul nostru.
Fostul mare atacant al naționalei nu a spus răspicat că meciul ar fi fost non-combat, dar a admis că ceva suspect s-a întâmplat, în special în apărare.
"Nu vreau să fac declaraţii, care pot avea repercusiuni asupra mea. Nu comentez. Şi ăsta e un răspuns. Mi s-a părut că apărarea noastră era total dezorientată şi nu ştia pe cine să marcheze, era haos. Mereu ne-am apărat cu mulţi jucători, dar erau distanţele prea mari şi eram foarte neatenţi la fazele fixe, la cornere, lovituri libere. Echipa era neatentă şi asta m-a pus pe gânduri. De altfel, al doilea gol, al lui Amor, a fost după o lovitură liberă, în minutul 86, 87. Da… Echipa a fost defazată", a explicat Răducioiu.
Cupa Mondială FIFA
Giroud, declaraţie de clasă după ce a devenit cel mai bun marcator din istoria Franţei
ACUM 29 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Mbappe, peste Pele după ce a reușit dubla in meciul cu Polonia. Ce record a doborât francezul
ACUM 30 MINUTE