Au mai rămas mai bine de 7 luni până la startul Campionatului Mondial din Qatar, dar putem spune că cea mai importantă competiție din fotbal a început deja odată cu tragerea la sorți. Încă din faza grupelor vor avea dueluri extrem de tari, atât prin prisma valorii echipelor, cât și prin cea a rivalităților dintre națiunile care se vor afla față în față.
De departe, cel mai așteptat duel va fi cel dintre Spania și Germania, marile favorite a Grupei E, din care vor mai face parte Japonia și câștigătoarea barajului Costa Rica - Noua Zeelandă. Acesta va fi singurul duel din faza grupelor care va aduce față în față două echipe care au câștigat cel puțin un Campionat Mondial.
Nemții au 4 titluri (1954, 1974, 1990 și 2014), iar spaniolii doar unul (2010). Interesant e că Germania nu a câștigat niciodată trofeul atunci când a întâlnit Spania pe parcurs, în timp ce ibericii au eliminat Germania la singurul lor succes. Astfel, această statistică le poate da fiori fanilor nemți care sunt superstițioși.
Romanian Liga I
Susținere totală din partea fanilor! Dinamo-U Cluj se va juca cu casa închisă
ACUM 2 ORE
Germania și Spania s-au întâlnit de 4 ori până acum la Campionatul Mondial. Prima dată s-a întâmplat în 1966, în Anglia, când nemții s-au impus cu 2-1 în faza grupelor, trimițându-i acasă pe iberici. Spania a avut șansa revanșei în 1982, când a organizat Mondialul, dar a pierdut cu același scor în faza a 2-a a grupelor, pe Santiago Bernabeu, ratând calificarea în semifinale. Primul rezultat pozitiv al ibericilor contra Germaniei a venit în 1994, în SUA, când s-a terminat 1-1 în faza grupelor, ambele echipe mergând ulterior mai departe.
Așadar, meciul din Qatar va fi al 4-lea dintre cele două mari națiuni în faza grupelor la Mondiale, nemții neîntâlnind nicio altă echipă de mai multe ori în faza incipientă a turneelor finale.
Citește și:

Germania - Spania, prilej de revanșă pentru nemți

Primul duel dintre cele două formații în faza eliminatorie de la un Mondial a avut loc în 2010, când Spania s-a impus în semifinale cu 1-0, grație unui gol marcat de Puyol pe final. Ibericii au mers până la capăt la acea ediție, cucerind singurul lor titlul mondial, după o finală cu Olanda.
De la acea partidă, cele două rivale s-au mai întâlnit în două meciuri amicale (1-0 pentru Germania în 2014 și 1-1 în 2018), dar și de alte două ori în Liga Națiunilor. După un 1-1 pe terenul nemților, Spania i-a predat o lecție de fotbal Mannschaft-ului, câștogând cu un neverosimil 6-0 returul jucat pe La Cartuja din Sevilla. Așadar, Germania are un motiv în plus de revanșă în fața Spaniei la Mondialul din acest an, dorind cu siguranță să spele impresia acelui 0-6.
https://i.eurosport.com/2022/04/01/3348161.jpg
Duelul dintre Spania și Germania din Qatar va fi unul cu miză, deoarece va avea loc în faza a 2-a a grupelor, deci lucrurile nu vor fi tranșate în vreun fel la ora meciului. În plus, locul unu în grupă are o semnificație aparte, deoarece, teoretic, echipa care va termina prima va evita Belgia în optimi. Formația lui roberto Martinez are șanse mari să câștige Grupa F, din care mai fac parte Croația, Maroc și Canada.
Programul Grupei E
  • Spania - Costa Rica - Noua Zeelandă, 23 noiembrie
  • Germania – Japonia, 23 noiembrie
  • Spania – Germania, 27 noiembrie
  • Japonia - Costa Rica - Noua Zeelandă, 27 noiembrie
  • Japonia – Spania, 1 decembrie
  • Costa Rica - Noua Zeelandă – Germania, 1 decembrie
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
ACUM 2 ORE
Fotbal
Neymar, spectacol total la "Red Bull Neymar Jr's Five"! Brazilianul, aplaudat la scenă deschisă
ACUM 3 ORE