Tehnicianul de 52 de ani, fost antrenor la Hoffenheim, Hamburg și Koln, fusese adus pe banca tehnică a lui Likomotiv în octombrie.
Invazia Ucrainei l-a făcut pe tehnicianul german să părăsească gruparea din capitala Rusiei, în semn de protest pentru situația din țara vecină.
"Pentru mine, antrenoratul este cea mai frumoasă meserie din lume. Dar nu mai pot să îmi fac treaba într-o țară al cărui lider declanșează război în Europa. Nu astea sunt valorile mele, am demisionat cu efect imediat. Nu pot să stau la Moscova, să antrenez jucătorii, să le cer să fie profesioniști, când o întreagă țară suferă lângă noi. Sunt absolut convins că am luat decizia bună", a spus Gisdol pentru Bild.
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 6 ORE
CITEȘTE ȘI:
DOI FOTBALIȘTI UCRAINENI, UCIȘI LA KIEV

Gisdol, criticat de presa rusă

Presa din Rusia critică decizia lui Gisdol, acuzându-l că s-a comportat fără etică și nu a dat dovadă de profesionalism în raport cu clubul și cu cei din stafful său.
"În dimineața zilei de 1 martie, Markus Gisdol a anunțat Lokomotiv prin agentul său că părăsește clubul. Plecarea bruscă a germanului a fost o surpriză neplăcută: luni pregătea echipa ca de obicei, iar marți dimineața a zburat din țara noastră. Antrenorul nu a comunicat nici cu conducerea lui Lokomotiv, nici cu ceilalți colegi ai săi din staff. Împreună cu Gisdol, "feroviarii" l-au pierdut și pe asistentul său, Lutz Siebhert", scriu rușii de la sport.express.ru.
Tehnicianul german o lasă pe Lokomotiv abia pe locul 7 în clasament, ultima perioadă fiind una teribilă pentru gruparea moscovită, care a reușit o singură victorie în ultimele 5 meciuri (3 înfrângeri). Cupele europene nu sunt însă departe, existând un echilibru foarte mare în campionatul Rusiei (sunt doar 7 puncte diferență între locul 3 și 8).
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 8 ORE
Liga
Cum a "trădat-o" Kylian Mbappe pe Real Madrid! Dezvăluirea făcută azi în Spania
ACUM 10 ORE