Articol scris de Nicu Savin
Fundașul Cedric Kipre, acum la Wigan Athletic în Championship, a vorbit pentru Goal.com despre perioada petrecută la Leicester și a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui N'Golo Kante.
Kipre era doar un tânăr promițător în vremea când împărțea vestiarul cu Kante, însă își aduce aminte cu plăcere că a locuit o lună de zile, împreună cu fratele său, în casa francezului, într-o perioadă când avea probleme cu apartamentul său din Leicester.
Premier League
Ce jucător poate fi Kante! Vardy a dezvăluit ce a făcut francezul a doua zi după ce a câștigat UCL
10/12/2021 LA 07:51

N'Golo Kante - Chelsea

Credit imagine: Getty Images

Kante, inimă de aur

Cedric Kipre a semnat cu Leicester în 2014, când era încă juniorul celor de la PSG, cu un an înainte ca N'Golo Kante să se transfere de la Caen. El a nu a apucat să joace vreun meci la echipa mare a clubului, evoluând numai la echipele de juniori și tineret, dar chiar și asa, când a avut probleme personale, Kante i-a sărit în ajutor.
Am locuit în casa lui N'Golo timp o lună când eram la Leicester. Aveam probleme cu apartamentul meu și el m-a găzduit pe mine și pe fratele meu. Nu toată lumea ar fi făcut-o. A fost foarte drăguț din partea lui - a declarat Kipre pentru publicația britanică.
Kipre are numai cuvinte de laudă despre Kante și spune că este o persoană foarte modestă: "Astăzi sunt mândru că am întâlnit pe cineva ca el. Nimeni nu este mai umil decât N'Golo".
Fundașul francez nu a stat prea mult în Premier League, fiind transferat de Motherwell în 2017, dar s-a antrenat uneori cu extraordinara echipă a "vulpilor" condusă de Claudio Ranieri, care a câștigat titlul în 2016.
A fost foarte frumos. În ziua titlului am fost pe stadion, în spatele băncii de rezerve. Am filmat totul cu telefonul meu. Voiam să păstrez amintiri - a spus Kipre amintindu-și de cea mai importantă zi din istoria lui Leicester!
Născut la Paris, Kipre a fost crescut la Academia lui PSG și recunoaște că a fost dureros să părăsească de tânăr clubul care l-a format: Iubesc acest club (PSG) și când nu m-am întors la Academie și am văzut că toți se întorc, m-a durut".
După ce a parăsit Parisul, Kipre a jucat la echipele de tineret ale lui Leicester până în 2017, când a plecat în Scoția, la Motherwell. După un sezon excelent acolo, Kipre a revenit în fotbalul britanic, semnând cu Wigan Athletic, echipă care a plătit 1 milion de lire în schimbul său.
Fotbal
10 dintre cei mai buni fotbaliști în activitate trecuți de 30 de ani
09/12/2021 LA 10:37
Fotbal
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 12-a din Premier League
22/11/2021 LA 08:54