Federația Engleză de fotbal (FA) a condamnat fanii lui Millwall după ce aceștia au huiduit jucătorii în timp ce îngenuncheau la începutul meciului cu Derby County pentru a protesta față de rasism. Acesta a fost printre primele meciuri din Anglia la care suporterii au revenit în sfârșit pe stadioane după aproape nouă luni de absență din cauza pandemiei de coronavirus.
Jucătorii din fotbalul englez au îngenuncheat la începutul partidelor începând cu luna iulie, în semn de solidaritate cu mișcarea anti-rasism Black Lives Matter, deși atât Premier League cât și Football League au informat recent că gestul este acum unul de susținere față de propriile campanii anti-rasism.
Romanian Liga I
Mirel Rădoi, nemulțumit după remiza cu FC Voluntari! "Am avut 17-18 ocazii și am marcat o dată"
ACUM O ORĂ

Fanii lui Millwall au huiduit jucătorii la începutul meciului cu Derby

În imaginile video se pot auzi foarte clar huiduielile celor 2.000 de fani Millwall prezenți pe The Den chiar în momentul în care jucătorii îngenunchează.
FA a informat într-un comunicat: ”FA susține toți jucătorii care vor să ia o poziție față de discriminare într-o manieră respectuoasă și condamnă cu fermitate comportamentul suporterilor care își arată opoziția față de aceste activități”.
Vineri, Millwall, a emis un comunicat în care era precizat: ”Ca lot, susținem în totalitate eforturile de a scăpa de toate formele de discriminare în sport și societate. Gestul de a îngenunchea înainte de meciuri ne oferă oportunitatea de a face fix asta. Jucătorii își pot arăta susținerea față de lupta cu discriminarea. Gestul de a îngenunchea nu este unul politic pentru noi. Este legat doar de lupta cu discriminarea”.
Fotbal
Jurgen Klopp, impresionat de un jucător de la Liverpool! "Poate revendica un loc în primul 11"
ACUM O ORĂ
Bundesliga
Bayern, prima victorie după 4 etape în Bundesliga! Musiala, omul meciului cu Leverkusen
ACUM 2 ORE