Federația Engleză de fotbal (FA) a condamnat fanii lui Millwall după ce aceștia au huiduit jucătorii în timp ce îngenuncheau la începutul meciului cu Derby County pentru a protesta față de rasism. Acesta a fost printre primele meciuri din Anglia la care suporterii au revenit în sfârșit pe stadioane după aproape nouă luni de absență din cauza pandemiei de coronavirus.
Jucătorii din fotbalul englez au îngenuncheat la începutul partidelor începând cu luna iulie, în semn de solidaritate cu mișcarea anti-rasism Black Lives Matter, deși atât Premier League cât și Football League au informat recent că gestul este acum unul de susținere față de propriile campanii anti-rasism.
Premier League
Trei jucători din Premier League, convocați la următoarea acțiune a naționalei Argentinei
ACUM 3 ORE

Fanii lui Millwall au huiduit jucătorii la începutul meciului cu Derby

În imaginile video se pot auzi foarte clar huiduielile celor 2.000 de fani Millwall prezenți pe The Den chiar în momentul în care jucătorii îngenunchează.
FA a informat într-un comunicat: ”FA susține toți jucătorii care vor să ia o poziție față de discriminare într-o manieră respectuoasă și condamnă cu fermitate comportamentul suporterilor care își arată opoziția față de aceste activități”.
Vineri, Millwall, a emis un comunicat în care era precizat: ”Ca lot, susținem în totalitate eforturile de a scăpa de toate formele de discriminare în sport și societate. Gestul de a îngenunchea înainte de meciuri ne oferă oportunitatea de a face fix asta. Jucătorii își pot arăta susținerea față de lupta cu discriminarea. Gestul de a îngenunchea nu este unul politic pentru noi. Este legat doar de lupta cu discriminarea”.
Liga Campionilor UEFA
Pep Guardiola, prima reacție după înfrângerea de la Paris: "Golul lui Messi a fost fantastic"
ACUM 3 ORE
Liga Campionilor UEFA
Prima reacție din tabăra Realului, după eșecul incredibil cu Sheriff Tiraspol, în Champions League
ACUM 4 ORE