Județul Suceava e cel mai afectat din România de coronavirus, peste 1600 de cazuri fiind deja confirmate. În acest context, situația e una extrem de delicată, iar fiecare ajutor contează.
Acest lucru a fost înțeles și de Iulian Ionesi, fotbalist la Bucovina Rădăuți. Acesta a dat dovadă de foarte mult altruism și s-a oferit ca voluntar pentru Spitalul Municipal.
Gestul lui e cu atât mai frumos, cu cât acesta abia s-a recuperat după două operații complicate, care au pus capăt carierelor multor sportivi: el a suferit o intervenție chirugicală la menisc (noiembrie) și una pentru ligamentele încrucișate (ianuarie). Pentru a nu fi un perciol pentru familia sa, Iulian a decis să se mute într-o altă locație pe perioada cât ajută la spital.
Serie A
"Ceva nu e în regulă!". Paolo Maldini, despre consecințele coronavirusului
12/04/2020 LA 20:31
"Stăteam pe acasă, vedeam ce probleme sunt, și nu știam cum să fiu de folos, pentru că nu mai puteam să stau cu mâinile în sân. Am aflat că unul dintre oamenii angajați cu dezinfecția la spital a fost testat pozitiv cu coronavirus, iar ceilalți trei colegi ai lui nu mai făceau față. Așa că mi-am oferit imediat serviciile, iar directorul spitalului, și-a dat acordul.
Programul meu de lucru este în fiecare zi, între orele 8.00 și 16.00. Mă îmbrac în combinezon, cu mănuși, viziere, respectând toate măsurile de protecție, după care iau în spate un mecanism asemănător celui de stropit via, și încep să dezinfectez toate secțiile spitalului. Am deja trei zile de când am început munca, și pot spune că m-am obișnuit, cu toate că la început nu mi-a fost ușor. Eu sunt genul de om care tot timpul am încercat să evit să ajung la spital, iar când nu mai era posibil acest lucru, o făceam cu inima strânsă.
De asemenea, pe durata în care voi lucra la spital, am decis că nu are rost să îmi expun familia la pericolul infectării, așa că am hotărât să locuiesc în altă parte. Să știți însă că nu mi-e frică de îmbolnăvire, deoarece am văzut că în spitalul municipal din Rădăuți toată lumea respectă procedurile și știe ce are de făcut", a spus Ionesi, pentru Monitorul de Suceava.
sursă foto: Monitorul de Suceava
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Națiunilor UEFA
Soarta lui Edi Iordănescu, pecetluită, după ce România a retrogradat. Anunțul lui Mihai Stoichiță
ACUM O ORĂ
Liga Națiunilor UEFA
Tricolorii merg înainte! Mesajul transmis de Edi Iordănescu în vestiar, după victoria cu Bosnia
ACUM 8 ORE