Atacantul lui Real Madrid a creat "Institutul Vini Jr", care are ca scop educarea copiilor din Brazilia. Primul proiect pe care Vinicius l-a pus în practică prin intermediul institului său este un produs care se concentrează în totalitate pe educație. Este vorba de o aplicație pentru telefon, numită "Base" și dezvoltată pentru a face studiul copiilor mai ușor și mai plăcut. Pentru asta s-a apelat la limbajul fotbalului, cel mai popular și iubit sport din Brazilia.
"Primul lucru pe care l-am făcut a fost să folosim limbajul fotbalului. Fotbalul nu este doar un sport, este un limbaj universal, atemporal, care predă multe", a declarat directorul institului lui Vinicius.

Vinicius: "Nu mai vreau doar Vinicius, Neymar sau Ronaldo. Vreau doctori, oameni educați!"

Fotbal
Un fost fotbalist din Premier League, chemat de Putin la război. Tatăl jucătorului, "dărâmat"
ACUM 2 ORE
Până acum, Vinicius a cheltuit aproximativ două milioane de euro în speranța că va reuși să le ofere tuturor un viitor mai bun, prin educație. Copiii de la școala Paulo Freire din Sao Goncalo au avut ocazia să-l cunoască personal pe starul lui Real Madrid, într-o vizită pe care acesta le-a făcut-o.
"Vreau să schimb viețile copiilor. Nu vreau ca copiii să-I vadă doar pe Vinicius, Neymar sau Ronaldo. Vreau mai mulți doctori, oameni instruiți pe toate segmentele pentru evoluția fiecăruia. Vreau să am un impact atât pe terenul de fotbal, cât și în afara lui. Proiectul este gândit atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Vreau ca în câțiva ani oamenii să poată spună că Vinicius a reușit să îmbunătățească viața copiilor. Totul este pentru educație și pentru a avea mai puțini analfabeți în țara noastră", a declarat Vinicius, conform ge.globo.com.
Aplicația va fi lansată prima oară la Școala Municipală Paulo Freire, acolo unde a studiat și Vinicius, care va primi proiectul-pilot. Ulterior, acesta va merge și la alte școli. Institutul pune deja la dispoziție multe telefoane mobile pentru elevi, astfel încât aceștia să poată accesa aplicația pe loc și, mai ales, de acasă.
Fotbal
Rapid, Petrolul și UTA Arad, în grupele Cupei României! Rezultatele zilei + echipele calificate
ACUM 2 ORE
Fotbal
Richarlison a reacționat, după ce a fost atacat cu banane la Paris în amicalul Brazilia – Tunisia
ACUM 4 ORE