Atacantul lui Real Madrid a creat "Institutul Vini Jr", care are ca scop educarea copiilor din Brazilia. Primul proiect pe care Vinicius l-a pus în practică prin intermediul institului său este un produs care se concentrează în totalitate pe educație. Este vorba de o aplicație pentru telefon, numită "Base" și dezvoltată pentru a face studiul copiilor mai ușor și mai plăcut. Pentru asta s-a apelat la limbajul fotbalului, cel mai popular și iubit sport din Brazilia.
"Primul lucru pe care l-am făcut a fost să folosim limbajul fotbalului. Fotbalul nu este doar un sport, este un limbaj universal, atemporal, care predă multe", a declarat directorul institului lui Vinicius.

Vinicius: "Nu mai vreau doar Vinicius, Neymar sau Ronaldo. Vreau doctori, oameni educați!"

Ligue 1
"El ar trebui să fie liderul! E de neînlocuit!" Verdictul lui Anelka despre rivalitatea de la PSG
ACUM 10 MINUTE
Până acum, Vinicius a cheltuit aproximativ două milioane de euro în speranța că va reuși să le ofere tuturor un viitor mai bun, prin educație. Copiii de la școala Paulo Freire din Sao Goncalo au avut ocazia să-l cunoască personal pe starul lui Real Madrid, într-o vizită pe care acesta le-a făcut-o.
"Vreau să schimb viețile copiilor. Nu vreau ca copiii să-I vadă doar pe Vinicius, Neymar sau Ronaldo. Vreau mai mulți doctori, oameni instruiți pe toate segmentele pentru evoluția fiecăruia. Vreau să am un impact atât pe terenul de fotbal, cât și în afara lui. Proiectul este gândit atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Vreau ca în câțiva ani oamenii să poată spună că Vinicius a reușit să îmbunătățească viața copiilor. Totul este pentru educație și pentru a avea mai puțini analfabeți în țara noastră", a declarat Vinicius, conform ge.globo.com.
Aplicația va fi lansată prima oară la Școala Municipală Paulo Freire, acolo unde a studiat și Vinicius, care va primi proiectul-pilot. Ulterior, acesta va merge și la alte școli. Institutul pune deja la dispoziție multe telefoane mobile pentru elevi, astfel încât aceștia să poată accesa aplicația pe loc și, mai ales, de acasă.
Liga
Barcelona a pus ochii pe un atacant cu experiență în 3 dintre cele mai tari campionate din Europa
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Manchester City are toate șansele să încheie cu bine o săptămână infernală! Primul pas a fost făcut
ACUM O ORĂ