Keita Balde a închiriat o proprietate în orașul Lleida din Catalunya, aflat aproape de locul unde s-a născut jucătorul lui AS Monaco.
În această proprietate vor locui 90 de muncitori sezonieri care lucrează la o piață de fructe. Aceștia au fost nevoiți să locuiască pe stradă până acum iar jucătorul a decis să-și asume chiria, mâncarea și îmbrăcămintea muncitorilor.

Gestul lui Keita

Ligue 1
Mbappe ar trebui să părăsească PSG dacă vrea să evolueze, sugerează Pochettino
20/11/2022 LA 08:10
Jucătorul de 25 de ani nu se oprește aici. În total sunt 200 de muncitori în piața de fructe din centrul istoric al orașului care nu au unde să locuiască după ce au fost refuzați de hoteluri și proprietari de locuințe.
Balde a explicat pe Instagram gestul său: "Am vrut să-i ajut pe oameni. Stăteau pe străzi fără mâncare, fără nimic. Lucrează timp de 12 ore, nu se opresc. Majoritatea sunt senegalezi și am vrut să fac tot ce e posibil să le fac șederea mai ușoară".
Dorința lui Balde a avut însă și dificultăți în a deveni realitate deoarece a fost primit refuz după refuz în tentativa de a găsi un loc pentru muncitori. Acest lucru l-a determinat să renunțe la anonimitate astfel încât să fie deblocată situația. Astfel, a reușit să semneze actele pentru o locație pentru 90 dintre ei.
"Să închiriezi un loc pentru ei este problematic. Chiar dacă ai toate resursele și actele, ți se pun bețe în roate. A trebui să ies la suprafață pentru a găsi un loc care să-i găzduiască. Am oferit garanții, chiar și posibilitatea plății în avans. Nu caut un război social, moral, legat de rasă sau origine, ci doar o soluție să-i ajut pe acești oameni. Sper ca Lleida să facă lucrurile mai ușoare pentru noi" a mai spus Balde.
https://i.eurosport.com/2020/06/03/2827596.jpg
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12