Keita Balde a închiriat o proprietate în orașul Lleida din Catalunya, aflat aproape de locul unde s-a născut jucătorul lui AS Monaco.
În această proprietate vor locui 90 de muncitori sezonieri care lucrează la o piață de fructe. Aceștia au fost nevoiți să locuiască pe stradă până acum iar jucătorul a decis să-și asume chiria, mâncarea și îmbrăcămintea muncitorilor.

Gestul lui Keita

Fotbal
Petrescu are undă verde de la Cluj să semneze cu naționala. Cine vine să ia titlul cu CFR-ul
03/12/2021 LA 06:51
Jucătorul de 25 de ani nu se oprește aici. În total sunt 200 de muncitori în piața de fructe din centrul istoric al orașului care nu au unde să locuiască după ce au fost refuzați de hoteluri și proprietari de locuințe.
Balde a explicat pe Instagram gestul său: "Am vrut să-i ajut pe oameni. Stăteau pe străzi fără mâncare, fără nimic. Lucrează timp de 12 ore, nu se opresc. Majoritatea sunt senegalezi și am vrut să fac tot ce e posibil să le fac șederea mai ușoară".
Dorința lui Balde a avut însă și dificultăți în a deveni realitate deoarece a fost primit refuz după refuz în tentativa de a găsi un loc pentru muncitori. Acest lucru l-a determinat să renunțe la anonimitate astfel încât să fie deblocată situația. Astfel, a reușit să semneze actele pentru o locație pentru 90 dintre ei.
"Să închiriezi un loc pentru ei este problematic. Chiar dacă ai toate resursele și actele, ți se pun bețe în roate. A trebui să ies la suprafață pentru a găsi un loc care să-i găzduiască. Am oferit garanții, chiar și posibilitatea plății în avans. Nu caut un război social, moral, legat de rasă sau origine, ci doar o soluție să-i ajut pe acești oameni. Sper ca Lleida să facă lucrurile mai ușoare pentru noi" a mai spus Balde.
https://i.eurosport.com/2020/06/03/2827596.jpg
Liga Campionilor UEFA
Xavi, dat pe spate de un jucător al Barcei: "Crezi ceva despre un fotbalist, apoi vezi cât greșeai"
24/11/2021 LA 06:28
Premier League
Topul campionatelor unde se aleargă cel mai mult la intensitate maximă! Premier League, abia pe 3
16/11/2021 LA 14:26