"Viitorul fotbalului românesc este în mâinile lui Ruben de la Barrera" este titlul articolului în care jurnaliștii de la As.com au scris despre Viitorul Constanța. Aceștia l-au contactat și pe noul antrenor al echipei, Ruben de la Barrera, care a făcut câteva declarații foarte interesante despre proiectul la care s-a înhămat.
Ibericii au trecut în revistă ascensiunea Viitorului, un club format de la zero de Gică Hagi, care în numai 10 ani a parcurs drumul din Liga a 3-a până la cucerirea titlului în România.
La finele sezonului trecut, Hagi a decis să renunțe la postul de antrenor al echipei și să se ocupe de bunul mers al lucrurilor în cadrul academiei. Locul său a fost luat de spaniolul Ruben de la Barrera, un nume necunoscut, dar un antrenor care în viziunea lui Hagi se potrivește filosofiei acestui proiect.
Romanian Liga I
Reacția lui Dan Nistor după remiza cu Chindia, după 2 săptămâni de pauză: "Trebuie să ne odihnim"
ACUM 3 MINUTE
Intrebat despre cum a ajuns pe banca Viitorului, Barrera a declarat: "Hagi m-a sunat personal și nu aș fi putut spune nu, este o legendă a fotbalului mondial. El a investit foarte mult în acest proiect și acest lucru a fost decisiv pentru mine."
Antrenorul iberic este la a 2-a sa experiență în afara Spaniei (a mai antrenat în Qatar pe Al Ahli), dar a declarat că nu simte nicio presiune din cauza faptului că l-a înlocuit pe Hagi, cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor.
"La nivel personal, a fi în preajma lui Hagi mă face foarte mândru. Împărtășim totul. De la experiența sa de jucător la cluburi de nivel înalt până la priceperea sa de manager și antrenor.", a declarat antrenorul galician pentru As.com.
https://i.eurosport.com/2017/05/23/2089513.jpg

Ajax și Barcelona, model pentru Viitorul

Ruben de la Barrera a declarat că proiectul de la Viitorul se aseamănă foarte mult cu cele de la mari cluburi, precum Ajax și Barcelona. Potrivit antrenorului spaniol, Hagi este adeptul filosofiei de a crește jucători, pe care ulterior să-i vândă echipelor importante.
"Hagi crede în acel model. Obiectivul este consolidarea clubului ca unul dintre cele mai bune din țară și încercarea de a avea o prezență permanentă în competițiile europene. Din aceste motive, nivelul este foarte ridicat. Zilele noastre încep foarte devreme și se termină foarte târziu. Ideea este clară: recrutează jucători tineri, îi arată lumii prin intermediul primei echipe și apoi îi vinde cluburilor mai importante. Dar acest lucru este imposibil de realizat dacă nu performăm la fiecare joc ", a spus Ruben de la Barrera.
Viitorul a început destul de modest actualul sezon, având doar o victorie în primele 5 etape, dar antrenorul spaniol are mare încredere în jucătorii săi, pe care îi vede capabili să evolueze în marile campionate ale Europei pe viitor: "Există foarte puține lucruri mai atractive decât ceea ce am la dispoziție. Ideea este că, la pe termen mediu, acești băieți pot concura în campionatele de top din Italia, Spania sau Anglia. Am jucători născuți în 2002 sau 2003 cu o dorință extraordinară de a reuși."
Ruben de la Barrera nu este singurul spaniol de la FC Viitorul. Antrenorul galician îi are în staff pe asistenții Fran Beltran și Ivan Penaranda, pe preparatorul fizic Antonio Caballero și pe analistul Pere Romeu, în timp ce clubul i-a mai angajat pe Victor Fernandez, Angel Martinez, Josemi Castaneda și Jon Gaztanaga pentru a consolida echipa. În total, nouă profesioniști au sosit din Spania pentru a lucra la clubul lui Gica Hagi, al cărui prestigiu continuă să crească.- se specifică în articolul de pe As.com.
Pe lângă antrenorul principal, preparatorul fizic Antonio Caballero are și el doar cuvinte de laudă la adresa lui Gică Hagi: "Hagi încearcă să ajute la renașterea fotbalului românesc și o face investind din propriul buzunar, iar acest lucru i-a mărit legenda. Când îl întâlnești pentru prima dată, el îți insuflă respect. Este unul dintre cei mai iubiți, admirați și respectați oameni din România și munca alături de el este o responsabilitate imensă."
Fotbal
Un fan american, scos din stadion la meciul cu Iran! Motivul pentru care a fost "săltat" imediat
ACUM 19 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Anglia și SUA își continuă aventura în Qatar! Se cunosc deja primele două optimi de la Mondial
ACUM O ORĂ