Roman Barhan (12 ani) și Dmitri Kutsenco (14 ani) sunt doi copii din Ucraina care practicau fotbalul la Cernomoreț Odesa. Din cauza războiului, cei doi au părăsit Ucraina alături de familiile lor și s-au stabilit la Constanța. Echipa lui Gheorghe Hagi le-a întins o mână de ajutor, iar cei doi juniori își continuă acum activitatea fotbalistică la Farul Constanța.
Potrivit fostului fotbalist Dorel Zaharia, acum oficial al centrului de copii și juniori Farul Constanța, clubul a primit acceptul FIFA pentru a primi sportivi din Ucraina și așteaptă în continuare alți copii care să vină și să se pregătească alături de echipa de la malul mării.
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 8 ORE
"Am primit de două zile doi copilași veniți din Ucraina, refugiați în zonă, chiar în cartier, lângă stadionul Farul. Îi sprijinim. Farul și Academia Hagi sunt de acord să primească și alți copii care doresc să continue activitatea, să uite de momentele grele prin care trec.
Am primit acordul FIFA, putem să primim sportivii din Ucraina să își continue activitatea. Îi așteptăm și pe ceilalți care doresc să facă mișcare și încercăm să îi integrăm cât mai repede și să uite de problemele pe care au", a declarat Dorel Zaharia.
Citește și:

Gheorghe Hagi, mesaj dur împotriva războiului din Ucraina

Gheorghe Hagi a vorbit despre războiul din Ucraina și a avut un discurs dur la adresa rușilor. Acesta a făcut un apel la pace și a declarat că îi este foarte greu să se concentreze la fotbal:
"Cu toții ne dăm seama ce bine e să ai pace, să fie liniște. Cred că nimeni în lume nu-și dorește acest război. Eu îmi doresc să se oprească cât mai repede, toată lumea pierde din acest lucru. Zic și eu 'stop' cât mai repede, să se înțeleagă.
Sunt foarte multe interese, foarte mulți bani la mijloc. Din cauza asta vin toate problemele societății în momentul de față, de la interese mari și bani foarte mulți. Nu ne mai săturăm! Ar trebui să fim oameni, mai normali, să eliminăm aceste lucruri care nu mai au ce căuta în societate
Nu putem trăi cu bombe și cu ce vedem, asta nu poate exista. Nu-mi vine să cred, de când a început sunt șocat. Vreau, nu vreau, mă gândesc mai mult la acest lucru decât la fotbal. Opriți-vă, să ne bucurăm cu toții de sănătate și de liniște, să fie pace pe pământ!
Nu știu ce e în mintea celor care atacă, care pornesc un război. Ce gândesc, ce vor să facă? Nu le ajunge ce au? Ce vrei, de ce vii la mine în casă? Le vrei pe toate? Nu vă săturați, la câți bani și câtă putere aveți? Noi, cei normali, vrem să trăim și noi frumos", a spus Hagi, citat de gsp.ro.
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 10 ORE
Liga
Cum a "trădat-o" Kylian Mbappe pe Real Madrid! Dezvăluirea făcută azi în Spania
ACUM 12 ORE