În perioada de pauză generată de pandemia de coronavirus, Ianis Hagi a fost conectat la fotbal prin meciurile "Generației de Aur". Până acum, fiul "Regelui" văzuse în mai multe rânduri imagini cu meciurile memorabile de la Cupa Mondială din 1994, când doar ghinionul a făcut ca România să nu joace semifinalele competiției, dar acum a avut timp să vadă partidele întregi.
Evident, Ianis a fost impresionat de fotbalul practicat de jucătorii lui Anghel Iordănescu, însă a ținut să glumească pe seama faptului că tatăl său era extrem de individualist. Gică Hagi își asuma perfect rolul de decar, iar toate mingile treceau pe la el, orchestrând perfect acțiunile de atac ale tricolorilor. Totuși, jucătorul lui Rangers s-a amuzat pe seama faptului că liderul "Generației de Aur" ținea prea mult mingea, fiind extrem de individualist.
"Dacă Gheorghe Hagi jucătorul îl avea antrenor pe Gheorghe Hagi, nu juca niciun minut", spunea Ianis Hagi zilele trecute.
Fotbal
Noul nume pe banca tehnică la Rangers. Acesta a mai lucrat cu Ianis Hagi în trecut
28/11/2022 LA 09:34

Gheorghe Hagi, răspuns pentru Ianis Hagi

Tehnicianul Viitorului a fost întrebat despre afirmația lui Ianis în ceea ce îl privește și a răspuns într-un registru comic.
"Regele" a lăsat de înțeles că în prezent fotbaliștii care au jucat sub comanda sa nu au avut voie să fie foarte individualiști pentru simplul motiv că nu aveau suficientă calitate și erau prea "necopți" pentru a-și asuma un astfel de rol.
"Îl completez pe Ianis: dacă jucătorul Gică Hagi îl avea antrenor pe Hagi, dădea 100.000 de goluri. Ăsta e răspunsul, garantez sută la sută! Am dat 96 de goluri în 130 de meciuri la Steaua, cred că vă speriați dacă faceți o statistică. Puteam să ajung la cifrele lui Messi", a afirmat Gica Hagi la Telekom Sport.
Gică Hagi a fost golgheterul României în două rânduri, în 1985 și 1986. El a fost și golgheterul Cupei Campionilor Europeni, în sezonul 1987-1988, stagiune în care Steaua a jucat semifinala competiției. Roș-albaștrii au fost atunci eliminați de Benfica: după 0-0 la București, campioana României s-a înclinat la Lisabona cu 2-0, în fața a 120.000 de fani.
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
Scottish Premiership
Ianis Hagi, tot mai aproape de revenire! Dezvăluiri emoționante la aproape 1 an de la accidentare
17/11/2022 LA 17:33