Qatarul va fi în 2022 gazda Campionatului Mondial de fotbal, dar politica de globalizare a celor de la FIFA ar putea continua și pe viitor. În 2026, Cupa Mondială va avea loc în SUA, Canada și Mexic, ceea ce va marca o premieră absolută, fiind prima dată în istorie când competiția se va disputa în 3 țări diferite. De asemenea, mondialul de peste 5 ani va fi primul la care vor participa 48 de echipe.
Gianni Infantino, președintele FIFA, a efectuat de curând o vizită în Israel, în urma căreia a sugerat că mondialul din 2030 ar putea fi găzduit de țara din Orientul Apropiat, alături de țările vecine.
"Următorul Campionat Mondial după cel din Qatar va avea loc în SUA, Canada și Mexic. De ce nu putem visa la o Cupă Mondială organizată de Israel și vecinii săi?", a spus Gianni Infantino, citat de Bild.
Cupa Mondială FIFA
Brazilienii, făcuți praf de Roy Keane, după meciul contra Coreei de Sud! Raphinha, reacție tranșantă
ACUM 10 MINUTE
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png

FIFA are de unde alege gazda Campionatului Mondial din 2030

În cazul în care va dori să se înscrie în lupta pentru organizare, principala opțiune a Israelului ar fi o alianță cu Emiratele Arabe Unite, celelalte țări vecine (Siria, Iordania, Liban sau Egipt) neavând o putere economică și o infrastructură la nivelul cerințelor.
Gazda Campionatului Mondial din 2030 va fi anunțată abia în 2024, dar s-au conturat deja taberele care vor lupta pentru a organiza competiția. Marea Britanie ar fi principala favorită, într-o candidatură comună cu Irlanda, lucru anunțat încă de acum câteva luni de premierul Boris Johnson.
O altă candidatură comună din Europa ar putea veni din partea Spaniei și Portugaliei. De asemenea, Argentina, Paraguay, Uruguay și Chile pregătesc și ele o candidatură în patru. China și-ar putea manifesta în curând interesul în mod oficial, țara asiatică intenționând să organizeze singură marea competiție.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Cupa Mondială FIFA
Brazilia, în istoria Cupei Mondiale! Nicio națională din lume nu a mai făcut așa ceva vreodată
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
FCSB pregătește o curățenie masivă în iarnă! Cel puțin 6 jucători nu vor merge în cantonament
ACUM O ORĂ