În ultima perioadă s-a vehiculat ideea înființări unei Superligi, formată din 16 sau 18 dintre cele mai importante echipe europene, care să înlocuiască actuala Champions League. Aceasta urma să fie finanțată de gigantul bancar american JP Morgan cu o sumă uriașă, 6 miliarde de dolari.
Ideea nu a fost primită cu mare entuziasm de oamenii importanți din fotbalul european, unii chiar criticând în termeni duri această inițiativă comună a marilor cluburi, care ar fi fost susținută de FIFA.
Ca urmare a criticilor primite, Gianni Infantino a făcut un pas înapoi privind înființarea acestei competiții supreme, menționând că forul mondial are cu totul alte planuri. Într-un interviu acordat presei elvețiene, acesta a declarat: "În calitate de președinte al FIFA mă interesează Campionatul Mondial al Cluburilor, nu Superliga Europeană. Pentru mine nu e vorba despre Bayern Munchen împotriva lui Liverpool, ci de Bayern Munchen împotriva lui Boca Juniors."
Ligue 1
Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG
ACUM 7 ORE
Infantino dorește ca prin această competiție să ofere o mai mare expunere globală pentru marile cluburi din afara Europei: "Liverpool are 175 de milioane de fani în toată lumea, dintre care doar 5 milioane în Anglia. Flamengo are 40 de milioane de fani în lume, 39 de milioane fiind în Brazilia. Vreau ca echipele din afara Europei să aibe atracție globală în viitor. Aceasta este viziunea mea: să am 50 de cluburi și 50 de echipe naționale care să poată deveni campioni mondiali."
Campionatul Mondial al Cluburilor în noul format urma să aibe loc în China, dar a fost amânat din cauza pandemiei pentru anul viitor.

EUROPEAN PREMIER LEAGUE, COMPETIȚIA CARE POATE DETRONA UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Un anunț oficial din partea organizatorilor va fi făcut, cel mai probabil, la finalul lunii. În continuare, cluburile și oficialii UEFA vor încerca să găsească cele mai bune soluții prin care noua competiție să devină competiția etalon din fotbalul european.
Potrivit Sky Sports, persoanele angrenate în noul proiect au caracterizat European Premier League drept "posibil cel mai important pas din istoria modernă a fotbalului".
Din Premier League, pe lângă Liverpool și Manchester United - care au venit cu ideea - au mai fost invitate în noua competiție Arsenal, Chelsea, Manchester City și Tottenham, celelalte cluburi din "TOP 6". Interesant este că Anglia ar urma să primească numai 5 locuri în noua competiție, motiv pentru care unul dintre granzii din Premier League nu va putea participa. Momentan nu se știe cum se va lua această decizie delicată.
Potrivit presei internaționale, Barcelona și Real Madrid - celelalte două cluburi gigantice din La Liga - au fost deja și ele invitate să participe, precum și PSG, Juventus și Bayern Munchen, echipele care au dominat campionatele din Franța, Italia și Germania în ultimii ani.
JP Morgan, celebra bancă de pe Wall Street, va finanța noua competiție, urmând să-și recupereze investiția în viitor, în principal prin sume obținute din drepturile TV. În același timp, mai multe bănci importante sunt așteptate să se implice în susținerea European Premier League, care are potențialul să devină una dintre cele mai scumpe competiții sportive din istorie, anunță Sky Sports.
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918611.png
Premier League
Miza uriașă a ultimei etape din Premier League. Pe lângă titlu, se joacă locul 4 și retrogradarea
ACUM 8 ORE
Ligue 1
OFICIAL - Mbappe a semnat un nou contract cu PSG. Anunțul starului francez
ACUM 8 ORE