Ajuns la 56 de ani, Gică Hagi, unul dintre fotbaliștii emblematici din istoria României, a vorbit de curând despre cariera sa, despre Maradona, dar și despre jucătorii care l-au cucerit definitiv. Patronul Viitorului, Gheorghe Hagi, a vorbit deschis despre cei mai dificili adversari pe care i-a întâlnit în carieră.
"Maradona a fost un Dumnezeu pe pământ. Avea o tehnică în regim de viteză cu mingea la picior incredibilă. Era un lider și a fost un câștigător. Ca jucător avea bucuria de a juca fotbal, de a găsi mingea și de a merge după ea. Maldini era incredibil, nu puteam să trec de el. Era atât de bun, atât de puternic, tehnic, înalt și frumos. Pentru mine a fost fundașul cel mai complet. Era incredibil. Dreapta, stânga, juca orice. Era perfecțiunea! Eu sunt fan Olanda din '74. Rensenbrink, Rep, Haan, Krol, Neeskens... Ce jucători erau înainte", a spus Hagi, pentru Gazeta Sporturilor.

Gheorghe Hagi, fascinat de Maradona și Maldini

Fotbal
Gol spectaculos reușit de un puști de la Farul în Liga 3! A marcat de la 40 de metri
18/09/2021 LA 09:29
De altfel, Gheorghe Hagi a avut un mesaj emoționant imediat după anunțul morții lui Diego Maradona, la sfârșitul anului 2020: "O zi tristă, care nu trebuia să vină încă, pentru că el era încă tânăr. Diego a fost unic. Pentru mine a fost cu adevărat unic. Prin tot ceea ce a făcut. Mie mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal, de a te bucura pe teren, să cauți mereu mingea, să faci ce vrei cu ea și să te bucuri de fotbal. Cred că asta ne-a dat Diego nouă, plăcerea de a juca fotbal", a spus Hagi la acel moment.
Gheorghe Hagi este considerat de multă lume cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, iar acest lucru este confirmat de recunoașterea sa la nivel internațional. De altfel cariera lui Hagi vorbește de la sine. Cel poreclit "Regele" a evoluat la cluburi precum Steaua, Galatasaray, Brescia, Real Madrid sau Barcelona, fiind apreciat pe oriunde a fost. Apogeul său a fost atins la Campionatul Mondial din 1994 acolo unde, cel mai probabil, ar fi fost desemnat jucătorul turneului dacă România ar fi reușit calificarea în semifinale, la fel ca Bulgaria.
Romanian Liga I
Enes Sali, în presa din Spania! Ce au scris cei de la Marca despre cel mai tânăr marcator din Liga 1
16/09/2021 LA 07:42
Romanian Liga I
Farul obține un punct din deplasarea la Craiova grație unui gol marcat de Adi Petre
27/08/2021 LA 20:01