Ghoerghe Hagi rămâne cel mai cunoscut fotbalist român pe plan mondial. Înainte de meciul dintre România și Austria din Liga Națiunilor, "Regele" a oferit un amplu interviu siteului austriac derstandard.at, în care a vorbit despre Ianis Hagi, spunând că stilul acestuia aduce mai mult cu stilul lui Zidane, decât cu al său.
"Decisiv pentru transferul lui Ianis la Rangers au fost reputația clubului și faptul că Steven Gerrard și asistenul lui, Gary McAllister, l-au vrut. După calificarea în grupele Europa League, contra fostei mele formații, Galatasaray, Ianis a sărbătorit un debut foarte bun de sezon. Și în acel meci a fost singurul jucător de pe teren născut în Istanbul. Spre deosebire de mine, el lovește mingea bine cu ambele picioare. Și e mai înalt. Stilul lui de joc se aseamănă mai mult cu al lui Zinedine Zidane decât cu al meu. Dar pot trăi cu asta.", a declarat Hagi pentru derstandard.at, citat de gsp.ro.

Gheorghe Hagi: "Acum este timpul să ne concentrăm pe viitor"

Europa League
Mesajul lui Ianis Hagi după calificarea lui Rangers în finala Europa League! "Ibrox baby, e diferit"
06/05/2022 LA 06:32
În același interviu, Hagi și-a arătat dezamăgirea față de ratarea calificării echipei naționale la Campionatul European: "Desigur, dezamăgirea predomină după un astfel de rezultat, mai ales că Bucureștiul va găzdui trei meciuri din faza grupelo și unul din fazele eliminatorii fără ca echipa noastră națională să poată juca un joc în fața propriului public. Păcat! Despre jocul împotriva Islandei, trebuie să recunosc că Islanda a fost mai bine organizată și mai experimentată. În acest sens, rezultatul a fost cumva justificat. Înfrângerea cu 4-0 din Norvegia a fost un rezultat neplăcut."
Hagi le-a dezvăluit austriecilor și motivele pentru care a renunțat să mai fie antrenorul Viitorului, dar și planurile sale în perioada care urmează: "A fost un moment în sezonul trecut când am luat decizia de a aduce un alt antrenor și de a mă concentra în principal pe partea administrativă. În același timp, am vrut să am grijă de academia de tineret, care a fost de fapt principalul scop la fondarea asociației. Nu trebuie să uitați că am lucrat continuu timp de peste zece ani în toate domeniile clubului, organizațional, sportiv și de cercetare. La un moment dat este suficient. Cu siguranță, voi accepta o nouă provocare la momentul potrivit și mă voi întoarce la banca de antrenori. Am avut recent oferte foarte interesante și tentante de a lucra ca antrenor. Cu toate acestea, în acest moment am vrut să fac un pas înapoi de la a antrena."
În final, Hagi a admis reprezentativa României trebuie să privească spre viitor, iar meciul cu Austria poate fi un nou început: "România a început Liga Națiunilor cu speranță, iar victoria de la Klagenfurt a dus-o pe o poziție bună pentru restul competiției. Acum este timpul să ne concentrăm pe viitor, pe Campionatul Mondial din 2022, din Qatar. Fiecare punct contează pentru a urca în clasament și a obține o tragere la sorți mai bună în preliminarii."
România-Austria va începe la ora 21:45 și va putea fi urmărit în format live-text pe site-ul Eurosport.ro.

Premier League, etapa a 5-a

Turkish Süper Lig
Informații de ultimă oră despre viitorul lui Moruțan și Cicâldău! Unde pot ajunge cei doi români
27/04/2022 LA 15:14
Fotbal
#AiNoștri | Povestea lui Ianis Vulpe! Interviu exclusiv cu românul care joacă la Pacos de Ferreira
21/04/2022 LA 12:12