Echipa națională de tineret a României s-a calificat, marți seară, la Campionatul European programat anul viitor în Ungaria și Slovenia, pentru al doilea an la rând. "Tricolorii mici" au terminat la egalitate pe "Ilie Oană", scor 1-1, cu Danmerca și și-au asigurat biletele pentru turneul final de pe poziția a doua în Grupa a 8-a a preliminariilor.
Gazeta Sporturilor a anunțat azi că România poate ajunge să fie cap de serie la tragerea la sorți din postura de țară gazdă. "Tricolorii mici" sunt acum în așteptarea tragerii la sorți de pe 10 decembrie, în urma căreia vor afla ce adversare vor întâlni la turneul final de anul viitor. Totuși, elevii lui Adrian Mutu pot primi o veste excelentă, asta pentru că România este luată în calcul să găzduiască o grupă a turneului.

România, luată în calcul pentru organizarea Campionatul European de tineret

Fotbal
Mesajele emoționante postate de Gică Hagi și Gică Popescu de Ziua Națională a României
01/12/2021 LA 09:17
Aceeași sursă precizează că inițial, țările desemnate să organizeze Euro 2021 au fost Ungaria și Slovenia, fiecare urmând a găzdui câte două grupe. Totuși, există posibilitatea ca Slovenia să renunțe la una dintre ele, iar aceasta să fie atribuită unei țări deja calificate la turneul final. O decizie în acest sens se va lua până pe 10 decembrie, oficialii UEFA așteptând un răspuns final din partea Sloveniei.
România și-a depus deja candidatura pentru o eventuală organizare, propunând cele două stadioane de la Cluj-Napoca: Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" (23.500 de locuri) și Cluj Arena (30.200 de locuri). Țările care au mai depus dosare pentru organizarea grupei sunt: Italia, Cehia, Croația și Elveția. România este în acest caz favorită, deoarece UEFA dorește ca echipele să nu se deplaseze pe distanțe mari în timpul turneului. Dacă România nu va fi țară gazdă, atunci băieții lui Adrian Mutu se vor afla în urna a treia.

Gică Popescu, convins că România poate organiza Campionatul European de tineret

Consilierul primului ministru al României asigură că se pot îndepli toate condiţiile: "În momentul de faţă, România are infrastructura necesară pentru a organiza un astfel de eveniment. Avem stadion la Craiova, avem stadion la Cluj-Napoca, la Târgu Jiu, avem arene şi în Bucureşti. Eu cred că putem organiza acest eveniment.
Ar fi o recunoaştere a tuturor eforturilor pe care le-a făcut Guvernul României în a dezvolta infrastructura. Eu mereu am spus-o, când ai această infrastructură vei avea posibilitatea organizării unor astfel de evenimente periodic şi ar fi încununarea tuturor acestor eforturi", a declarat Gică Popescu pentru Antena Sport.
Fotbal
Dezvăluiri incredibile ale lui Gică Popescu: "Am jucat pe semnătură în finala Cupei UEFA"
20/03/2021 LA 14:23
Fotbal
Breaking News | Gică Popescu, confirmat pozitiv cu coronavirus! Anunțul oficial al clubului
07/09/2020 LA 19:21