Ladislau Boloni a fost la câțiva pași de a deveni selecționerul României, dar negocierile cu FRF nu au fost finalizate. La o zi după numirea lui Edi Iordănescu în funcție, Boloni a susținut o conferință de presă în care a explicat cu lux de amănunte de ce nu a ajuns la un consens cu federalii.
Printre altele, Boloni a făcut o afirmație care s-a dovedit ofensatoare pentru mulți oameni din fotbalul românesc.
"Să mă ierte jucătorii, nu arăt absolut deloc cu degetul către ei, dar nu găsești un jucător talentat în fotbalul românesc. Este opinia mea. Sigur, percepția mea poate fi greșită. Ultimii jucători de anvergură internațională au fost Cristi Chivu și Adi Mutu, dar asta a fost acum 15 ani", a spus Boloni.
Fotbal
O nouă afacere marca "super Bayern Munchen". Bavarezii au dat marea lovitură pe piața transferurilor
ACUM 32 MINUTE
Citește și:

Gică Popescu: "Nu știu cât de mult cunoaște Loți Boloni realitatea fotbalului românesc"

Reacțiile nu au întârziat să apară, iar cea mai vehementă a venit din partea lui Gică Popescu. Președintele Farului consideră deplasate declarațiile lui Boloni, pentru că, în opinia sa, fotbalul românesc are în continuare jucători talentați. "Baciul" a lăsat să se înțeleagă că Boloni nu este atât de bine ancorat în realitatea fotbalului românesc și de aceea are această convcepție despre fotbaliștii români.
"Mi se pare deplasat că tot ce a spus Loți Boloni a fost luat ca niște declarații făcute de Mesia fotbalului mondial. Nu știu cât de mult cunoaște Loți Boloni realitatea fotbalului românesc. Să spui că fotbalul românesc n-are niciun fel de talent în moment de față mi se pare exagerat. Nu știu câte meciuri ale echipei naționale a văzut Loți.
A apărut Ianis Hagi la Rangers, Tavi Popescu la Steaua (n.r. - FCSB), un jucător de mare perspectivă. Răzvan Marin are o evoluție bună la echipa de club. Poate că nu sunt la nivelul la care a jucat Loți Boloni, pot fi considerați de mare perspectivă pentru echipa națională.
Eu am văzut echipa națională sub 21 (de ani), care s-a bătut de la egal la egal cu Germania, cu echipe importante. Le-am făcut față, deci fotbalul românesc are viitor. Nu știm cum vor arăta Octavian Popescu, Ianis Hagi, Răzvan Marin, peste câțiva ani. Eu cred că fotbalul românesc excelează la talente. Că nu știm cum să-i educăm sau că se pierd pe parcurs... e altceva. Dar fotbalul românesc va avea întotdeauna talente. În privința performanței, e o chestiune mai complexă", a spus Gică Popescu la Digi Sport.
La conferința de presă respectivă, Boloni a vorbit și despre plecarea sa de pa banca echipei naționale în 2001. Experimentatul tehnician a făcut referire și la un episod tensionat din acea vreme, recunoscând că nu a fost de acord cu revenirea unui jucător printre tricolori, fără să-i dea însă numele. Totuși, e ușor de intuit că s-a referit la Gică Popescu, care se retrăsese de la prima reprezentativă după EURO 2000. Boloni ar fi fost rugat de Mircea Sandu să meargă la Istanbul pentru a-l convinge pe Popescu să revină asupra deciziei, dar antrenorul nu a fost de acord.
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
ACUM O ORĂ
Serie A
Un fotbalist uriaş, în faţa celor mai tari fani din Serie A. Anunţul preşedintelui Salernitanei
ACUM O ORĂ