Olivier Giroud a oferit o declarație extrem de sinceră în presa franceză, spunând că a refuzat un transfer la Lyon, în ianuarie, din cauza legăturii pe care clubul o are cu Benzema. Giroud a evoluat foarte puține minute la Chelsea, sub comanda lui Frank Lampard, în prima parte a sezonului precedent, în principal din cauza accidentărilor.
Atacantul de 33 de ani a intrat într-o stare de disperare deoarece își dorea enorm să fie convocat la naționala Franței pentru Campionatul European - amânat în cele din urmă pentru vara viitoare.

Giroud a refuzat oferta lui Lyon, în ianuarie: "Este clubul care l-a format pe Benzema"

Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 23 MINUTE
Giroud a luat în calcul și o plecare de pe Stamford Bridge la o echipă care să-i asigure postul de titular, iar printre ofertele primite s-a numărat și cea a lui Olympique Lyon.
Giroud a refuzat imediat oferta din partea clubului francez dintr-un motiv inedit: Lyon este echipa care l-a format pe Karim Benzema, actualul atacant al lui Real Madrid. La fel ca o mare parte a francezilor, Giroud se pare că a dezvoltat o antipatie față de Benzema, jucătorul implicat într-un scandal uriaș în urmă cu 5 ani.
"Din păcate, acesta este crudul adevăr, am luat decizia asta.", a spus Giroud, pentru publicația Le Progres, când a fost întrebat dacă asocierea cu Benzema reprezintă motivul pentru care n-a acceptat oferta lui Lyon.
"Din punct de vedere fotbalistic, aș fi acceptat oricând acea ofertă. Dar n-am vrut să risc să apară vreo reacție în afara terenului, auzind discuțiile anterioare.", a completat Giroud.

Benzema, implicat într-un scandal uriaș în 2015

Conflictul din 2015 a apărut după ce mai multe persoane, printre care și Benzema, au încercat să obţină bani de la Mathieu Valbuena - un alt jucător de la naționala Franței - amenințându-l că vor face publică o înregistrare video cu scene sexuale în care apare acesta.
Mai târziu, Benzema a fost acuzat pentru "complicitate la tentativă de şantaj şi participare la o asociere de răufăcători" și a fost arestat pentru 48 de ore. În urma scandalului, Benzema a fost exclus definitiv de la naționala Franței.
În luna martie a acestui an, Benzema a oferit un răspuns ironic când a fost adusă în discuție comparația dintre el și Giroud, fostul coechipier de la națională:
"Nu poți confunda o mașină de Formula 1 cu una de karting. Și sunt drăguț că spun asta. Știu că sunt o mașină de Formula 1.", a răspuns Benzema.
Benzema a bifat 81 de selecții la naționala Franței în perioada 2007-2015, reușind să înscrie 27 de goluri. El a fost crescut de Lyon, echipa care l-a vândut la Real Madrid în 2009, în schimbul sumei de 35 milioane de euro.
De cealaltă parte, Giroud a ajuns la selecția cu numărul 99 la naționala Franției, pentru care a marcat de 40 de ori. Giroud are un CV mai complex decât Benzema, jucând pentru Grenoble, Istres, Montpellier, Tours, Arsenal și, în prezent, Chelsea.
Spectacolul din Premier League se întoarce! Acesta este programul meciurilor din prima etapă care vor fi transmise pe Eurosport 1:

Etapa 1, Premier League 2020-2021

Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 35 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 2 ORE