"Nu putem confunda o mașină de Formula 1 cu una de kart. Sunt amabil cu el, dar eu sunt vehiculul de F1. Are rezultate bune cu Franța, pentru că are jucători fantastici lângă el, precum Griezmann și Mbappe. Își face treaba, asta da, dar nu știu dacă tuturor le place stilul lui", a scris Benzema într-o postare de Instagram al unui cunoscut influencer din Franța, în primăvară. După aproape șase luni de la declarația ironică a starului lui Real Madrid, Giroud a avut oportunitatea să îi dea replica. Întrebat de jurnaliștii francezi despre acel episod, vârful a preferat să aibă o atitudine matură și lipsită de răutate. Astfel, i-a dat o adevărată lecție de modestie și bun simț lui Benzema.
"Am râs. Nu am resentimente în legătură cu declarațiile acelea, m-au amuzat, nu cred că au fost răutăcioase. Cariera mea la naționala Franței cred că ar fi fost și mai bună dacă aș fi putut juca alături de Karim. Dar e o supoziție, nu putem ști ce s-ar fi întâmplat", a spus Giroud pentru TF1.

Benzema, frustrat că a ratat oportunitatea de a fi Campion Mondial

Liga
Când se joacă primul El Clasico al sezonului! Real Madrid, avantajată de programare
ACUM 11 ORE
Fără a fi un atacant spectaculos sau cu cife impresionante, Giroud s-a dovedit a fi foarte util pentru naționala Hexagonului. Cu el titular, Franța a devenit campioană mondială în Rusia 2018, chiar dacă atacantul lui Chelsea nu a reușit să înregistreze vreun șut pe poartă, pe toată durata competiției.
Acum doi ani, s-a pus problema ca Benzema să fie iertat și rechemat la națională, în condițiile în care Antoine Griezmann și Olivier Giroud nu erau în cea mai bună formă, iar Dembele și Mbappe erau accidentați, dar în cele din urmă nu s-a făcut vreo concesie.
Fără îndoială, Benzema e frustrat de situația creată și chiar a cerut să fie lăsat să evolueze pentru altă națională. Cert e că o parte din nedreptatea care consideră că i-a fost făcută s-a revărsat către Giroud, care nu are, evident, vreo vină pentru situația în care e starul lui Real.
Chiar dacă din punct de vedere al valorii cei doi nu pot fi comparați, Benzema fiind considerat de specialiști la alt nivel, din punct de vedere al cifrelor de la națională, Giroud stă mai bine. El este al doilea cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței, cu 42 de reușite. Doar legendarul Thierry Henry în întrece la acest capitol (51 de reușite).
Giroud a marcat o dublă în ultima partidă a Franței, amicalul cu Ucraina, câștigat de campioana mondială cu 7-1. În această seară, vârful lui Chelsea e anunțat titular în confruntarea care poate stabili cine câștigă grupa: "cocoșii" primesc vizita Portugaliei lui Cristiano Ronaldo. După două etape, ambele formații au punctaj maxim.
Fotbal
15 ani fără un campion mondial care să câștige Balonul de Aur. Benzema vrea să rupă blestemul!
21/09/2022 LA 07:26
Cupa Mondială FIFA
Va fi Mondialul din Qatar plin de fotbaliști obosiți? Efortul fizic al jucătorilor e la cote mari
19/09/2022 LA 11:43