Arbitrul român Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul "negrul acela" la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir. Partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a 6-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt și va fi reluată azi, de la 19.55, cu o altă brigadă.
Aseară, totul a degenerat după 16 minute de joc, iar ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu. În timpul meciului oaspeții au protestat de mai multe ori față de deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, care l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce. Dar centralul nu a știut cine este vinovat și a încercat să afle întrebându-l pe Colțescu, arbitrul de rezervă. Acesta a folosit sintagma "negrul acela" pentru a-l indica pe Pierre Webo, lucru care a dus la un scandal fără precedent.
Ovidiu Hațegan a căzut victimă fără a fi vinovat în acest scandal. El e cel mai în formă arbitru român, fiind delegat la a 6-a partidă consecutivă din actualul sezon al competiției supreme, devenind primul oficial care bifează această performanță fabuloasă.
Cupa Mondială FIFA
Declarațiile lui Scaloni înainte de Olanda-Argentina din sferturile CM. Cum i-a răspuns lui Van Gaal
ACUM 12 MINUTE

Hațegan, vinovat fără vină după "scandalul Colțescu"

Acum, el va fi înlocuit la centru, UEFA decizând ca întreaga brigadă să fie schimbată la reluarea partidei, azi. Danny Makkelie va fi la centru, urmând să fie ajutat de conaţionalul său Mario Diks şi de polonezul Marcin Boniek. Rezervă a fost desemnat tot un polonez, Bartosz Frankowski.
Harlem Gnohere, fostul atacant al FCSB, în prezent la Mouscron, a intrat în direct la RMC Sport aseară și a lăsat de înțeles că ce s-a întâmplat pe Parc des Princes nu a fost întâmplător. Francezul a evocat un episod petrecut la un meci cu Dinamo, cu Hațegan la centru.
"Când jucam la FCSB, am auzit niște sunete de maimuță din partea suporterilor lui Dinamo. Hațegan mi-a spus că el nu a auzit nimic", a declarat Gnohere, pentru RMC Sport, la scurt timp după incidentele de la meciul PSG - Basakseshir.
Partida la care face referire francezul e FCSB - Dinamo 3-3, disputată în 2018. Atunci, centralul a punctat după partidă că nu și-a dat seama dacă fanii "câinilor" imitau sunete de maimuță sau strigau "Augh, augh, augh", cunoscutul "strigăt de luptă" brevetat de "spartani".
Cupa Mondială FIFA
Predicțiile unui supercomputer pentru finalul Mondialului din Qatar. Messi și Ronaldo ar rata finala
ACUM O ORĂ
Fotbal
Luis de la Fuente, opțiunea perfectă pentru Spania? Stilul noului selecționer poate fi de bun augur
ACUM 2 ORE