Golgheter all-time al naționalei Chinei, pentru care a marcat 41 de goluri în 107 partide, Hao este unul dintre cei mai cunoscuți jucători din cea mai mare țară de pe glob, el ajungând să evolueze, pe finalul carierie, inclusiv în Anglia, la Sheffield United.
Acum, el și soția sa s-au stabilit în Spania, și nu se feresc să spună mereu ce gândesc în legătură cu regimul de la Beijing. Așa s-a întâmplat și zilele trecute, când fostul atacant a acceptat să intre în direct într-o emisiune ținută de un dizident chinez pe YouTube. Hao a vorbit despre cât de multe lucruri au fost ascunse de autorități în contextul izbucnirii pandemiei de coronavirus și a adus acuze foarte dure.
"Poporul e călcat în picioare. Partidul Comunist trebuie să fie considerat anti-uman, din cauza acțiunilor sale. Trebuie eliminat, ca să fie justiție în lume", a fost doar o parte din discursul lui Hao Haidong într-o intervenție pe canalul de YouTube al unui dizident chinez.
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 7 ORE

Regimul de la Beijing a reacționat imediat

Imediat, regimul de la Beijing a reacționat. Conturile de Weibo, una dintre cele mai mari platforme de social media din China, cu peste 445 de milioane de utilizatori activi lunar, i-a fost șters. Nu doar lui, ci și soției, Ye Zhaoying, pentru ca aceasta să nu poată să denunțe probabil ce i s-a întâmplat lui Hao.
În plus, cei doi sportivi, niște adevărați eroi judecând după performanțele sportive, au fost complet șterși din arhivele siteurilor de sport din China. Cele mai mari publicații online - Sina Sports și Tencent Sports - nu mai au nici măcar un articol despre cei doi foști mari campioni.
https://i.eurosport.com/2020/06/06/2828909.png

Ye Zhaoying era considerată deja o figură controversată în China

Soția lui Hao, Ye Zhaoying, a fost o fostă mare campioană în badminton, unul dintre cele mai îndrăgite sporturi în Asia.
Aceasta a ieșit în două rânduri campioană mondială, pentru ca la Sydney, la Jocurile Olimpice din 2000, să obțină doar medalia de bronz.
Imediat după acea competiție, Ye s-a retras din activitate, la doar 26 de ani, și ulterior a pus la zid delegația Chinei pentru mondul în care a tratat-o la Sydney. Concret, asiatica i-a acuzat pe antrenori că au forțat-o să piardă semifinala cu a sa compatrioată, Gong Zhichao, pentru că aceasta avea un record mult mai bun cu adversara din finală, Camilla Martin (Danemarca). Gong a câștigat aurul, însă scandalul provocat de Ye, care nu a avut voie să o învingă pe aceasta în semifinale, a provocat rumoare în media din Vest.
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 7 ORE
Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
ACUM 9 ORE