Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răzvan Lucescu încearcă să ia exemplul tatălui său și transferă la PAOK un cunoscut brazilian

Eurosport
DeEurosport

Publicat 10/01/2023 la 15:15 GMT+2

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu pregătește un transfer "de titlu" în Grecia, pentru că antrenorul român pare să aleagă o strategie ce s-a dovedit câștigătoare folosită în trecut de tatăl său, tactica creării unei comunități braziliene la echipă.

Răzvan Lucescu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Răzvan Lucescu se gândește serios la lupta la titlu în Grecia, cu toate că echipa sa se clasează momentan pe poziția a 3-a, la 7 puncte de liderul Panathinaikos și încearcă să se folosească cât mai bine de fereastra de transferuri din cursul sezonului, pentru a-și întări echipa.
Ultima țintă a lui PAOK este un fotbalist brazilian care a avut cele mai mari performanțe din carieră sub comanda tatălui actualului antrenor al grecilor, Mircea Lucescu, pe vremea când acesta antrena în Ucraina, pe Shakhtar Donetsk.

Răzvan Lucescu transferă un brazilian antrenat în trecut de tatăl său

Cunoscându-l foarte bine din experiența avută de tatăl său cu privire la fotbalistul brazilian, Răzvan Lucescu este foarte aproape de a-l convinge pe Taison să semneze cu PAOK Salonic. Brazilianul de 34 de ani este cotat în momentul de față la 1,8 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, însă în trecut, cota sa a fost și de 8 ori mai mare.
Cea mai mare valoare a înregistrat-o în urmă cu exact 10 ani, de 15 milioane de euro, când abia fusese cumpărat de Shakhtar de la Metalist Harkov. 15,24 milioane de euro a plătit la acea vreme formația antrenată de Mircea Lucescu, însă investiția a fost una pe măsură, având în vedere că extrema stângă braziliană a bifat 299 de prezențe, în care a marcat de 55 de ori și a oferit 78 de pase decisive, având evoluții foarte bune inclusiv în competițiile europene.
În sezonul 2018/19 a fost desemnat jucătorul anului la Shakhtar, însă a părăsit Ucraina în primăvara anului 2021, întorcându-se în țara sa natală la Internacional.
Experiența revenirii în Brazilia nu a fost una de succes pentru Taison, astfel că fotbalistul poate semna cu orice echipă, iar conform cunoscutului jurnalist specializat în transferuri, Fabrizio Romano, sud-americanul va ajunge în cursul acestei săptămâni în Grecia pentru a face vizita medicală alături de PAOK.
Va fi un transfer important pentru trupa lui Răzvan Lucescu, atât din punct de vedere al calității jucătorului, pentru că acesta a reprezentat inclusiv "Selecao" în 8 rânduri, reușind să marcheze un gol, dar și din punct de vedere al experienței sale, pentru că perioada sa petrecută în Ucraina a fost una de succes, cu 15 trofee câștigate, printre care 6 titluri, 5 Cupe ale Ucrainei și 4 Supercupe ale Ucrainei, toate cu Shakhtar.
Dacă mutarea sa la PAOK se va definitiva, Taison ar intra direct în top 10 cei mai bine cotați fotbaliști pe care-i are la dispoziție Răzvan Lucescu, chiar pe ultimul loc, la egalitate cu Jasmin Kurtic și Rafa Soares.
Citește și:

PAOK rămâne în calcule pentru titlu

Cu toate că a avut un start de sezon prost, fiind eliminată încă din primul tur al preliminariilor UEFA Europa Conference League de către bulgarii de la Levski Sofia, PAOK Salonic a avut un parcurs bun în campionat până acum, având 35 de puncte după 17 etape.
Doar două înfrângeri au suferit băieții lui Lucescu jr. în Superliga Greciei, chiar în fața celor două echipe mai bine clasate, Panathinaikos și AEK Atena, însă mai sunt 9 etape din sezonul regular, între care PAOK le va înfrunta pe ambele, alături de un alt meci greu cu Olympiakos.
PAOK completează podiumul, însă e la egalitate cu locul 4, ocupat de Olympiakos, iar la capitolele cele mai importante, goluri marcate și goluri primite, adversarii stau mai bine, având cu un gol mai puțin încasat și cu 5 mai multe înscrise.
Totuși, cu plusul pe care îl va aduce Taison în lotul lui Răzvan Lucescu, antrenorul român speră să facă o figură frumoasă în a 2-a parte a sezonului, având în vedere că se bazează pe al 3-lea cel mai valoros lot din Grecia, totalizând 48,88 milioane de euro.
Exemplul luat de la Mircea Lucescu nu este deloc unul de neglijat, pentru că bazându-se pe o comunitate întreagă de fotbaliști brazilieni, Lucescu senior a câștigat ultima ediție a Cupei UEFA. La PAOK, Taison va fi al 2-lea jucător brazilian din lot, după mijlocașul Douglas Augusto.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo