Manchester City se pregătește pentru perioada de mercato din această vară. Echipa lui Pep Guardiola s-a înțeles deja pe Erling Haaland de la Borussia Dortmund, căruia i-a plătit clauza de reziliere. Acum, șefii "cetățenilor" mai sunt și în căutarea unui mijlocaș, care să umple golul lăsat de plecările lui Fernandinho și Ilkay Gundogan.
Potrivit presei din Anglia, unul dintre fotbaliștii care i-au atras atenția lui Guardiola este jucătorul lui Leeds United, Kalvin Phillips. Acesta este considerat înlocuitorul ideal pentru cei doi mijlocași care au scris istorie în tricoul lui City.
Conform jurnaliștilor de la Mirror, clubul de pe Etihad a trimis scouteri să-l urmărească pe Phillips la mai multe partide din această stagiune. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani mai are contract cu Leeds până în 2024, dar se așteaptă ca echipa să-i dea drumul în cazul în care va retrograda la finalul acestei săptămâni.
Premier League
Un super-computer a prezis cine va câștiga titlul în Premier League sezonul viitor
26/06/2022 LA 13:42
Pe urmele mijlocașului care are o cotă de piață de 50 de milioane de euro se mai află și Manchester United, însă oficialii lui Leeds nu vor să audă de un astfel de transfer, pe care nici mijlocașul nu l-ar accepta din cauza rivalității dintre cele două cluburi.
Citește și:

Manchester City îl vrea și pe Marc Cucurella

Manchester City are o țintă pentru perioada de mercato din această vară și pentru linia defensivă. Marc Cucurella, fundașul celor de la Brighton, le-a atras atenția "cetățenilor", care sunt dispuși să plătească suma de 35 de milioane de euro în schimbul acestuia, potrivit Daily Mail.
Săptămâna trecută, Pep Guardiola a declarat că este în căutare de jucători care au foame de performanță, iar spaniolul de 23 de ani pare că se potrivește de minune stilului antrenorului lui City.
Marc Cucurella a ajuns la Brighton vara trecută de la Getafe, în schimbul a 18 milioane de euro, dar City trebuie să plătească aproape dublu pentru jucătorul care a petrecut șase ani la academia Barcelonei.
În acest sezon, Cucurella a reușit 241 de recuperări ale balonului, fiind pe primul loc într-un clasament în ceea ce privește recuperările fundașilor laterali. De asemenea, un avantaj în ceea ce îl privește pe Cucurella este faptul că poate juca și ca mijlocaș stânga.
Premier League
După Haaland, City mai dă "un tun"! Mijlocașul care și-a dat deja acordul pentru a ajunge pe Etihad
24/06/2022 LA 18:30
Fotbal
Meci caritabil între Barcelona și Manchester City, în august! Cine vor fi beneficiarii
20/06/2022 LA 12:53