Pep Guardiola a făcut parte din naționala olimpică a Spaniei, care a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992. Membrii acelei generații au creat un grup pe Whatsapp pentru a păstra legătura, însă actualul antrenor de la Manchester City nu a fost invitat.
De altfel, managerul de la Manchester City este singurul reprezentant al acelei echipe care nu face parte din grupul repectiv, iar explicația a venit de curând de la Santiago Canizares, fostul portar al "Furiei Roja". Acesta susține că Guardiola nu a fost inclus în grup din cauza orientărilor sale politice: "Suntem cu toții, cu excepția unuia: Guardiola. Mă simt foarte rău când vorbește rău despre Spania. Nu știu când și-a modificat gândirea, nici el și nici o parte a societății. Îmi amintesc că în 92, Guardiola ne-a vorbit despre politică într-un mod foarte moderat, puteam face chiar glume. Experiența mea cu el este aceea. Politica a fost discutată cu plăcere, nimic de-a face cu istoria care există acum, indiferent dacă Guardiola este implicat sau nu. Acum totul este dezgustător, nu ne mai tolerăm reciproc. Am pierdut contactul cu el."

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44
Alfonso, un alt membru al campioanei olimpice din 1992 a fost și el revoltat față de atitudinea lui Pep Guardiola cu privire la independența Cataluniei: "Guardiola este una dintre marile dezamăgiri pe care le-am avut în lumea fotbalului. Am fost șocat de ceea ce a spus pentru că mă simt foarte mândru că sunt spaniol. Am trecut prin multe și văzând aceste lucruri ...sunt dezamăgit puțin. Nu discut despre Pep ca persoană, ca antrenor sau ca jucător, a fost un super profesionist, ci modul său de gândire în acest sens."
https://i.eurosport.com/2020/12/16/2956352.jpg

Pep Guardiola le-a răspuns contestatarilor

Guardiola nu și-a ascuns niciodată sprijinul său pentru independența Cataluniei, dar a vorbit mereu cu drag și despre timpul petrecut reprezentând Spania în cariera sa de jucător.
Fiind subiectul documentarului "Play it again, Pep", difuzat la televiziunea iberică Movistar, Pep Guardiola a vorbit deschis despre acest subiect fierbinte, acuzându-l direct pe Canizares că nu a fost invitat să se alăture acelui grup pe Whatsapp.
"În 1992 la Barcelona am format un grup incredibil. Știu că toți membrii acelei echipe păstrează legătura pe un grup pe Whatsapp, dar eu n-am primit invitație de a fi acolo. Canizares, îmi pare rău, dar nu m-ai invitat. Nu că nu aș vrea să fiu acolo, dar nu am fost dorit. Văd că acum marii Alfonso și Canizares sunt critici că am jucat la echipa națională. Eu am dat tot ce am avut mai bun pentru echipă și am petrecut o perioadă extraordinară acolo.", a declarat Guardiola, citat de Mundo Deportivo.
Pep Guardiola are 47 de selecții la naționala iberică, pentru care a marcat 5 goluri și alături de care a participat la 4 turnee finale: Campionatele Mondial din 1994 și 1998 și Campionatele Europene din 1996 și 2000.
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
25/09/2022 LA 05:15
Liga Națiunilor UEFA
Marco Rossi, selecționerul italian al Ungariei, așteaptă oferte din Serie A! Maghiarii sunt pe val
24/09/2022 LA 15:10