Jurnaliștii spanioli au date conform cărora Bartomeu, fostul președinte al Barcelonei, ar fi folosit firma mandatată de club pentru a gestiona paginile de social media doar pentru a-și discredita rivalii la alegerile pentru președinția clubului. Prin conturi false, și cei mai vocali contestatari din lot - Messi și Pique - ar fi fost supuși unui adevărat "bombardament".
Indiferent dacă acuzele mai sus menționate pot fi probate sau nu, Bartomeu a angajat firma respectivă pentru 1 milion de euro, o sumă de zeci de ori mai mare decât se plătește în mod obișnuit pentru a asigura mentenanța paginilor de social media.
Pep Guardiola, legendarul antrenor al Barcelonei, a fost întrebat despre acest scandal după confruntarea de aseară a lui City, actuala echipă, și a preferat să își exprime speranța că procuratura nu va găsi probe care să îi incrimineze pe foștii conducători blaugrana.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
ACUM 21 ORE
"Este o situație foarte incomodă pentru Bartomeu, care este inocent până când nu se dovedește contrariul. Sper că totul se va termina în cel mai bun mod posibil și se va face dreptate", a spus Pep, la conferința de presă.

Guardiola a refuzat să numească favoritul pentru președinția Barcelonei

Duminică au loc alegeri pentru președinția Barcelonei, iar Joan Laporta, Victor Font și Toni Freixa speră fiecare că va câștiga.
Întrebat pe această temă, Pep a refuzat elegant să dezvăluie pe cine susține, deși s-a speculat că între el și Laporta există o relație de prietenie. Lucru normal, în contextul în care cei doi au colaborat în primul deceniu al noului mileniu la cele mai bune performanțe din istoria clubului.
De altfel, în primăvara trecută, Laporta a dezvăluit că are în plan să îl aducă pe Pep înapoi pe banca grupării blaugrana, lucru care l-a făcut pe tehnician să iasă în față cu o declarație care să pună capăt speculațiilor. "Nu voi mai antrena Barcelona niciodată", a spus antrenorul lui City în 2020.
"Aștept să văd ce iese duminică, aștept cu nerăbdare. Trebuie să îi felicit pe cei trei candidați pentru campania pe care au desfășurat-o într-o situație atât de complicată din cauza a tot ce s-a întâmplat la Barcelona și din cauza coronavirusului. Îl voi urmări duminica asta, fără îndoială", s-a mărginit să spună Pep.
Guardiola a făcut din Barcelona una dintre cele mai puternice formații din istoria fotbalului. Cu el pe bancă, formația de pe Camp Nou a câștigat 14 trofee, printre care 3 titluri în Spania și două UEFA Champions League.
Acum, cu City, Pep e aproape de al treilea titlu în Premier League, cel mai puternic campionat al lumii. Mai mult, catalanul visează la un nou trofeu al Ligii Campionilor și pare în sfârșit îndreptățit să îl cucerească și cu "cetățenii", care au, după mulți ani de căutări, o defensivă excepțională. Grație victoriei de aseară, 4-1 cu Wolves, trupa de pe Etihad a ajuns la 21 de victorii la rând în toate competițiile și e la 6 succese de recordul all-time deținut de galezii de la TNS.
Pentru City și Guardiola urmează marele derby cu Manchester United, a doua clasată în Premier League. Partida de pe Etihad va fi duminică, pe Eurosport 1 și Eurosport Player, de la ora 18:30.
https://i.eurosport.com/2021/03/01/3004176.jpg
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33