Jordan Henderson a fost ales azi jucătorul anului de presa sportivă britanică și ar putea fi desemnat și "jucătorul sezonului" de către Premier League.
Liverpool a pus capăt unei secete de 30 de ani fără titlu, iar distincțiile individuale par să fie direcționate spre Anfield, deși în actuala stagiune nimeni din lotul lui Klopp nu a fost cu mult mai bun decât coechipierii. "Cormoranii" dispun fără doar și poate de cea mai bună echipă din lume în acest moment, fiind o formație foarte solidă în toate compartimentele, cu fotbaliști care joacă meci de meci la un nivel foarte ridicat.
Ca atare, desemnarea lui Henderson drept "jucătorul sezonului" pare mai mult o chestiune de imagine, mijlocașul fiind englez și purtând banderola de căpitan. În teorie, decizia poate fi înțeleasă, părând nefiresc ca după o stagiune în care Liverpool a fost sigură de titlu de campioană încă din decembrie, un jucător de la o altă echipă să primească titlul de "fotbalistul sezonului".
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Și totuși, dacă ne raportăm la ce a făcut De Bruyne în acest sezon pentru City, nu există termen de comparație între belgian și fotbalistul lui Klopp. Cel puțin asta lasă de înțeles Guardiola, care a fost ironic în momentul în care a fost întrebat despre șansele mijlocașului său să ia trofeul.
"Nu, nu, nu, noi nu avem nicio șansă. Va câștiga un jucător de la Liverpool. Am luat titlul doi ani la rând și tot jucători de la ei au fost desemnați. E un trofeu pentru Liverpool", a spus Guardiola pentru BBC Radio Manchester.

Henderson vs De Bruyne, în Premier League

City a luat titlul în precedentele două sezoane, dar Salah și Van Dijk au fost desemnați jucătorii sezoanelor anterioare, de unde și nemulțumirea lui Pep. Egipteanul a marcat 44 de goluri în toate competițiile în stagiunea 2017-2018, iar Virgil Van Dijk a fost la un pas să câștige Balonul de Aur anul trecut, astfel că frustrarea lui Guardiola nu e neapărat acoperită.
Totuși, în acest sezon, dacă facem abstracție de titlul luat de Liverpool și de rolul de lider al lui Henderson, cifrele mijlocalului nu sunt deloc spectaculoase. El are doar 4 goluri și 5 pase decisive, asta și în condițiile în care are un rol diferit față de KDB în formația "cetățenilor". Belgianul, cu mai multă libertate și mult mai ofensiv, este primul jucător care e direct implicat în 30 de goluri în această stagiune. Belgianul a reuşit, în 34 de partide, 19 assisturi şi 11 goluri.
Cu pasa decisivă reușită în partida cu Watford, din etapa 37, De Bruyne a ajuns la 19 assisturi în acest sezon și e la o singură pasă decisivă de recordul all-time al lui Thierry Henry. În stagiunea 2002-2003 legenda lui Arsenal reuşea 20 de assisturi pentru colegii săi din ofensiva "tunarilor".
Acum, De Bruyne are șansa să doboare un record istoric, mai ales că în ultima rundă lui City îi iese în față Norwich, cea mai slabă echipă din Premier League.
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50