The Athletic scrie azi că tehnicianul lui City s-a opus iniţial venirii lui Cristiano pe Etihad. Săptămâna trecută, când această variantă a apărut pentru prima oară, Pep a spus "nu", asta şi pentru că la momentul respectiv încă spera că transferul lui Kane se poate realiza.
Acum, lucrurile au luat o întorsătură de 180 de grade şi "cetăţenii" s-au înţeles deja cu CR7 pentru contract, lusitanul urmând să primească 30 de milioane de euro/an la campioana Angliei. Deja portughezul şi-a anunţat colegii de la Juve că se transferă, astfel că în următoarele ore putem avea confirmarea oficială a mutării.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205795.png
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
ACUM 6 ORE

De ce nu l-a vrut Guardiola pe Ronaldo la City

Guardiola nu ştie dacă Ronaldo se va adapta la ceea ce doreşte el la Manchester City. Evident, Pep nu pune la îndoială calităţile vârfului lusitan, însă se teme că acesta nu va reuşi să interpreteze planul tactic avut de "cetăţeni". Atât la Real Madrid, cât şi la Juventus, vârful a fost obişnuit ca întregul joc să fie făcut pentru el şi majoritatea fazelor de atac să fie construite pentru ca el să ajungă la finalizare. Stilul lui City e cu totul altul, formaţia de pe Etihad având un mecanism de pase care îi aduce pe cei mai mulţi dintre jucători ofensivi, pe rând, la finalizare. Ca atare, pentru Guardiola importantă e echipa, lucru pe care fotbaliştii avuţi sub comanda l-au înţeles perfect. Spre exemplu, sezonul trecut, unul în care City a defilat în Premier League, cucerind titlul cu 12 puncte avans, golgheterul echipei a fost Gundogan, un mijlocaş (13 reuşite, abia al 9-lea în topul golgheterilor din Anglia). Alţi 6 fotbalişti au înscris, însă, cel puţin 5 goluri, semn că echipa este vioara întâi, şi nu individualităţile (Sterling - 10, Foden - 9, Jesus - 9, Mahrez - 9, Ferran Torres - 7, De Bruyne - 6). Evident, stilul lui City nu se va schimba în cazul transferului lui Ronaldo, care trebuie să interpreteze o partitură total diferită faţă de cea avută în carieră, atât la echipele de club, cât şi la naţională.
Un alt semn de întrebare al lui Guardiola e legat de vârsta lui CR7, în contextul în care el a creat pe Etihad o echipă extrem de tânără. Lui Aguero nu i s-a prelungit contractul tocmai pentru că ajunsese la 33 de ani şi a avut un background presărat cu numeroase accidentări. Venirea lui Ronaldo (care va împlini 37 de ani la începutul anului viitor) nu se încadrează în filosofia lui Pep, care, în afară de Walker, Mahrez, Gundogan şi De Bruyne (toţi 30 de ani) nu are niciun alt jucător cu şanse la primul "11" care să depăşească acest "prag".

Champions League, decisivă în aducerea lui Ronaldo la City

Totuşi, după ce nu a reuşit să îl aducă pe Kane, Guardiola e dispus la compromisuri şi The Athletic susţine că şi-a dat acordul pentru ca venirea lui CR7 să se producă, chiar dacă semnele de întrebare rămân.
City nu are timp să mai facă o mutare de calibru, în contextul în care fereastra de mercato se închide luni, astfel că preferă să aibă un fotbalist cu backgroundul lusitanului decât să înceapă sezonul cu un singur vârf în lot, Gabriel Jesus ("cetăţenii" îl au şi pe puştiul Delap, care are un potenţial uriaş, dar la 18 ani e greu de crezut că poate fi o soluţie în următoarea stagiune).
Ce a fost determinat în decizia lui Guardiola de a-şi da ok-ul pentru aducerea lui CR7 e randamentul dat de acesta în Champions League, competiţie pe care Pep visează să o câştige. Anul acesta a jucat finala, iar venirea lui Ronaldo va fi cu siguranţă un atu în plus pentru următorul sezon din UCL. În contextul în care PSG are un adevărat Dream Team, CR7 aduce cu el "pedigreeul": e golgheterul all-time în Champions League, având în vitrină trofeul de nu mai puţin de 5 ori (de 4 ori cu Real şi o dată cu rivala lui City, Manchester United).
City pregătește, așadar, transferul lui Ronaldo, dar se concentrează și spre duelul cu Arsenal, din Premier League. Vom avea un weekend de foc în cel mai puternic campionat al lumii: pe lângă duelul de pe Etihad, vă propunem alte două confruntări de 5 stele: Liverpool - Chelsea și Wolves - Man United.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205987.jpg
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
IERI LA 06:42
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47