După ce am fost cu Norvegia în grupa preliminară pentru Euro 2020 (2-2 la Oslo și 1-1 la București), sorții ne-au adus din nou în față formația "vikingă". Tricolorii lui Rădoi și-au aflat la începutul lui martie adversarele din a doua divizie valorică a competiției. România a făcut parte din urna a patra și va întâlni Irlanda de Nord, Norvegia și Austria.
Norvegia pare în acest moment un adversar mult mai periculos decât în precedenta campanie de calificare, în condițiile în care, între timp, a apărut Haaland. Mașina de goluri care a semnat cu Dortmund și care acum e în atenția lui Real Madrid, a vorbit într-un interviu Eurosport despre națională și e convins că nordicii urmează să impresioneze, bazându-se pe o serie de fotbaliști extrem de talentați.
"Avem o generație minunată. Sunt atât de multe tinere talente...cred că nu mai e vorba doar de tinere talente; de fapt, e vorba de fotbaliști buni. Cred că îmi e permis să afirm asta acum. Sander Berge joacă în Premier League, Ajer evoluează de ani buni în Scoția. Deci, pe lângă fotbaliști cu un potențial uriaș, avem și jucători care au confirmat deja. Consider că pentru Norvegia urmează niște ani foarte buni în fotbal, sunt convins de asta. Avem fotbaliști de valoare și vom arăta asta și la națională", a spus Haaland, într-un interviu pentru Eurosport.
Bundesliga
Gotze și-a anunțat plecarea de la Dortmund! Mijlocașul german s-ar putea reuni cu Klopp la Liverpool
10/04/2020 LA 08:03
Întrebat despre ceea ce simte când îmbracă tricoul naționalei, Haaland a vorbit despre un vis devenit realitate. Nordicii sunt conștienți de forța lor și le promit fanilor o calificare la un turneu final.
Nu e nimic mai plăcut decât să joci pentru țara ta, e una dintre cele mai mari realizări ca fotbalist. Sper din tot sufletul să particip la un turneu final cu Norvegia. Toți visăm la asta, nu doar jucătorii, ci și fanii. Știm cât de mulți suporteri își doresc asta, știm cât de aproape sunt de noi mereu, cu siguranță că merită să ne vadă la un Mondial sau un European | Erling Haaland

Miza reprezentată de Liga Națiunilor

Marea miză pentru țara noastră e promovarea în Liga A, lucru care ar fi sinonim cu accederea într-una din primele două urne în preliminariile pentru Euro 2024. Locul 1 în grupă poate aduce, pe lângă acea recompensă, și un alt beneficiu: cel mai bine clasate 2 câștigătoare de grupă care nu se califică la Mondialul din 2020 sau la baraj din preliminariile clasice vor merge la baraj.
Clasarea din Liga Națiunilor va influența și preliminariile Cupei Mondiale 2022. În acele calificări, cele 10 câștigătoare de grupe vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate naționale în Liga Națiunilor (în afara celor calificate direct) se vor alătura selecționatelor de pe locul 2 într-un baraj de stabilire a ultimelor 3 locuri de Mondial.
Diferența dintre Norvegia și România în acest moment e evidentă, nordicii având fotbaliști mult mai bine cotați
Posibil prim "11" al Norvegiei
Jarstein (1,5) - Elabdellaoui (6), Nordtveit (2), Ajer (3), Aleesami (1,5) - Johansen (4), Berge (22), Selnaes (3,5) - Odegaard (50), Haaland (60), King (20)
Total: 173,5 milioane euro
Posibil prim "11" al României
Tătărușanu (1,5) - Manea (3,2), Nedelcearu (4), Chiricheș (6), Bancu (2,5) - Cicâldău (4), Răzvan Marin (12) - Stanciu (4), Ianis Hagi (5), Mitriță (6) - Pușcaș (6)
Total: 54,2 milioane euro
*în paranteze sunt cotele de piață, așa cum apar ele pe siteul de specialitate transfermarkt.de.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Nebunie în Premier League! Patrick Vieira a lovit un huligan al lui Everton la finalul meciului
ACUM 10 MINUTE
Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 8 ORE