După două sezoane în care jucătorii aduși să îl înlocuiască pe Ronaldo au fost dezamăgiri crunte, pe această listă înscriindu-se și Eden Hazard, adus cu atât de mult fast de la Chelsea, Real e pe punctul să facă o achiziție cu adevărat "galactică".
Mbappe, marea feblețe a lui Perez, e tot mai departe de Bernabeu, PSG având pretenții financiare mult mai mari (la fel și jucătorul), astfel că Real s-a reorientat. Potrivit Marca, Haaland este jucătorul pe care președintele blanco îl vrea cu orice preț, în vară, și a inițiat deja negocierile cu Dortmund.
Real are neapărat nevoie de un număr "9", în condițiile în care Jovic este o dezamăgirem, iar Benzema va împlini anul acesta 33 de ani. Francezul a început excelent actuala stagiune, dar în ultima perioadă a avut prestații mai degrabă modeste.
Fotbal
"Cristiano, câţi ani ai?". Momentul când Buffon a înţeles cât de mare e CR7. Replica portughezului
09/04/2020 LA 05:21
În aceste condiții, aducerea unui jucător de 19 ani, care poate ajuta echipa pentru un deceniu și jumătate și care a demonstrat că e un golgheter pur-sânge, pare cartea câștigătoare. Dortmund a plătit doar 20 de milioane de euro pe vârf (dar Salzburg va mai primi o serie de bonusuri spectaculoase, în funcție de performanțele jucătorului), astfel că nemții sunt deschiși la negocieri pentru o sumă corectă. Aceasta ar urma să depășească, cel mai probabil, 100 de milioane de euro, și e considerată de Real ca fiind corectă, judecând după prestațiile și vârsta vârfului.

Haaland, de o maturitate impresionantă

Totuşi, Haaland face apel la calm, dovedind încă o dată cât este de matur. Într-un interviu pentru Eurosport, vârful nordic a lăsat de înţeles că ştie exact care îi sunt paşii în carieră şi că nu are de ce să ardă etapele. Atacantul a lăsat de înţeles că un transfer acum la cea mai galonată formaţie din istoria Cupei/Ligii Campionilor nu ar fi neapărat varianta ideală. Haaland ştie exact ce caută şi, pentru moment, o astfel de mutare ar aduce probabil prea multă presiune.
"Trebuie să iau în calcul cât de bun sunt, cât de bun e clubul, cum sunt oamenii de acolo, cum pot avea grijă de mine şi cum mă pot ajuta să evoluez. Sunt o mulţime de factori pe care îi iau în calcul şi e normal. Când am negociat cu Salzburg, am înţeles că e cea mai bună opţiune. Pentru că niciodată nu m-am supra-apreciat, deşi am încredere în mine. Îmi spun "da, sunt bun, dar sunt o mulţime de alţi fotbalişti foarte buni. Nu trebuie să cred că sunt mai bun decât sunt în realitate", a spus Haaland în interviul pentru Eurosport.
10 goluri are Haaland în Champions League în acest sezon, fiind depășit doar de Lewandowski, golgheterul competiției, cu 11 reușite.
Haaland are o medie de 46 de minute/gol marcat în Liga Campionilor, niciun alt fotbalist neputându-se lăuda cu o asemenea rată de succes.

Haaland se simte excelent la Dortmund

În prezent, atacantul pare să se concentreze exclusiv pe ce are de făcut la Dortmund, mai ales că echipa germană l-a primit excelent, făcându-l să se simtă parte integrată în grup într-un timp foarte scurt.
"Mă simt foarte bine, parcă trăiesc un vis. Pot să spun că m-am adaptat, deşi au fost şi partide în care nu am jucat perfect. Dar sunt fericit, am oameni de calitate în jurul meu. Ştiu că e doar începutul şi că sunt abia la început de carieră, sunt convins că lucruri importante se vor întâmpla", a mai spus norvegianul.
Haaland a intrat în atenția mai multor cluburi din Europa la finalul anului 2019, după mai multe evoluții impresionante în tricoul celor de la Salzburg. În 27 de apariții pentru campioana Austriei, atacantul a înscris 29 de goluri, dintre care 8 în Champions League.
Haaland a bifat și 2 selecții pentru naționala Norvegiei, alături de care se va lupta pentru un loc la EURO. Nordicii vor întâlni Serbia în semifinalele barajului UEFA Nations League.
Erling Haaland este cotat la 60 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
"Fără supărare, dar United și Real Madrid nu se compară!" Sfatul lui Van Dijk pentru Gakpo
ACUM O ORĂ
Fotbal
Veste mare despre starea lui Pele, dată chiar de fiica sa, Flavia
ACUM O ORĂ