Gică Hagi, cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc, și-a început cariera la Farul Constanța. După un singur sezon petrecut la prima echipă a Farului, "Regele" a intrat în vizorul mai multor echipe din România.
La vremea respectivă se știa că lupta pentru transferul lui Hagi s-a dat între Sportul Studențesc și Universitatea Craiova. Totuși, chiar fostul mare decar al naționalei României a dezvăluit recent că și Dinamo a vrut să-l transfere pe vremea când era doar un puști.

Gică Hagi a fost dorit de Dinamo: "A venit prea târziu!"

Cupa Mondială FIFA
Protestul "Ozil" la Cupa Mondială. Ce s-a întâmplat în tribune la Germania - Spania
ACUM 10 MINUTE
Într-un interviu cu Andi Moisescu, Hagi a povestit cum au decurs "negocierile" de la vremea respectivă, când echipele se întreceau prin aeroport ca să ajungă la el. Actualul patron al Viitorului Constanța și-ar fi dorit să semneze cu Universitatea Craiova, dar oltenii au fost prea lenți în drumul către aeroport, la fel ca și dinamoviștii.
"Eu mi-am dorit să merg la Craiova. Am intrat acolo la facultate, dar până la urmă am ajuns în București. Nu m-a cucerit vreo echipă, toate erau bune. Dar n-a depins de mine, n-a fost decizia mea. La aeroport m-au așteptat cei de la Sportul, nu cei de la Craiova. M-am urcat în mașină și am plecat.
Și Dinamo m-a dorit. Ultima. A venit prea târziu! (Dar tu aveai prin familie dinamoviști care s-ar fi bucurat...) Înrăiți! Inclusiv soția. Socră-miu e dinamovist! Și soția era...acum cred că e cu Viitorul (râde). Toți s-au făcut cu Viitorul, dar înainte erau dinamoviști", a povestit Gică Hagi, în interviul cu Andi Moisescu.
Mai jos, interviul integral cu Gică Hagi:

Aventura fabuloasă a lui Hagi: din Regie, pe Bernabeu și Camp Nou, apoi erou în Turcia

Gică Hagi a avut o perioadă minunată la Sportul, în care s-a dezvoltat enorm într-o "echipă studențească frumoasă", așa cum a descris-o chiar el. După 4 sezoane petrecute în Regie, în care a marcat peste 50 de goluri și a participat inclusiv în preliminariile Cupei UEFA alături de Sportul, Hagi a plecat la Steaua.
În Ghencea, "Regele" și-a perfecționat jocul și a ridicat tribunele în picioare cu jocul său spectaculos, presărat cu driblinguri fantastice, pase inteligente și goluri minunate. Talentul lui Hagi a intrat rapid în atenția cluburilor gigantice din Europa, iar în 1990 a semnat cu Real Madrid.
După 2 ani petrecuți pe Santiago Bernabeu, "Regele" a ajuns la Brescia, pentru ca în 1994, după acel Campionat Mondial fantastic din SUA, să ajungă la Barcelona. În 1996, Hagi a fost transferat la Galatasaray, unde a evoluat 5 sezoane și a devenit un adevărat erou printre fanii turci.
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, mulțumit cu remiza dintre Spania & Germania la Cupa Mondială: "Vom fi primii în grupă"
ACUM 8 ORE
Cupa Mondială FIFA
"Suntem încă în viață"! Reacțiile din tabăra Germaniei, după remiza contra Spaniei de la Mondial
ACUM 8 ORE