Invitat în studioul Telekom Sport, Gheorghe Hagi a vorbit despre situația aproape dezastruoasă în care a ajuns fotbalul românesc, rezultatele echipei naționale din ultima vreme fiind elocvente în acest sens.
Chiar dacă mulți oameni de fotbal consideră că marea problemă a echipei naționale este la selecționer, Hagi nu este de acord cu ei și insistă că fotbalul românesc are nevoie de o strategie bine pusă la punct pentru a progresa. De asemenea, "Regele" crede că stilul pe care Rădoi încearcă să-l implementeze la echipa națională este cel corect și tocmai de aceea el trebuie să rămână în continuare la conducerea primei reprezentative, chiar dacă declarațiile sale de după meciul cu Islanda au fost destul de acide la adresa selecționerului.
"Primul punct de la care trebuie să pleci este strategia: trebuie să ştii ce vrei. Obiectivul? O generaţie mai bună ca a noastră. Trebuie să nu dormi noaptea ca să poţi să faci asta. Toată ziua vorbim despre acea generaţie, aşa că trebuie să fie cineva care să ne depăşească. Când nu ai strategie, şi apoi nu ai identitate clară, devine complicat. Abia apoi putem vorbi despre sisteme de joc. La mine în concept, prima oară se învaţă să ataci. Apoi să te aperi. La noi se spune ”ne apărăm şi atacăm”. Ce face Rădoi, face foarte bine şi trebuie să meargă pe drumul lui. Să îşi arate încrederea, să iasă în faţă, să nu abandoneze. El este responsabil, eu vorbesc doar din afară şi scot în evidenţă câteva lucruri", a spus Hagi la Telekom Sport.
Romanian Liga I
Rapid București a fost bătută de Gaz Metan Mediaș pe teren propriu
ACUM 2 ORE

Gheorghe Hagi: "Toate proiectele mari au 10 ani"

Fostul mare internațional român consideră că este nevoie de un proiect pe termen lung în fotbalul românesc și a dat exemplul cu ceea ce a făcut el la Viitorul, explicând că de aceea și-a permis să fie atât de vehement după înfrângerea României în fața Islandei.
"Eu sunt vizionar, trebuie să vezi în viitor. Îmi plac proiectele pe termen mediu şi lung, nu de azi pe mâine. Cred că toată lumea e dezamăgită, dar ca să construieşti ceva mare, trebuie să te uiţi la istorie. Ai unde şi la ce să te uiţi.
Toată lumea spune ”reconstruim”...păi da, dar reconstruim de 20 de ani. Toate proiectele mari au 10 ani, în care faci lucruri, construieşti o generaţie, apoi poţi să profiţi. Eu îmi spun o părere, dar la mine sunt fapte. De zece ani muncesc, am produs mulţi jucători, acum aştept. Îi simt, îi văd, şi sper să ajungă la performanţe foarte mari. De aceea mi-am permis să vorbesc după acel meci cu Islanda. Când simt că pot să zic şi eu ceva, un fost mare jucător al echipei naţionale, spun.", a spus Hagi.
Fotbal
Reușita din meciul Newcastle - Leeds care a declanșat dansul lui Allan Saint-Maximin
ACUM 2 ORE
Fotbal
Gol uriaș reușit de Raphinha în Leeds United - Newcastle
ACUM 3 ORE