Campion pe banca Viitorului în urmă cu trei sezoane, fostul decar al naționalei a explicat de ce fotbalul nostru a scăzut atât de mult în ultimii ani. Jurnaliștii de la AS n-au ezitat să-l întrebe pe Hagi nici despre așteptările sale în privința lui Ianis.
  • Unde se află fotbalul românesc la ora actuală?
În ultimii ani s-a investit mult în academii, iar asta s-a văzut la Campionatul European U21 din vară. România are viitor, nu mă îndoiesc de asta. Sunt jucătorii din generația 97'-99' care au impresionat o țară întreagă. Sunt cei care au umplut cu suporteri români stadioanele din Italia și San Marino.
Europa League
Gică Hagi, spectator de lux la finala Europa League! Ce a făcut după ce a ajuns la Sevilla
17/05/2022 LA 16:31
https://i.eurosport.com/2019/11/18/2719239.jpg
  • Ce s-a întâmplat cu fotbalul din România în ultimii ani?
Problema fotbalului românesc a început când ne-am oprit din investit în tineri și în sport. Am plătit scump acest lucru, prin multe campanii de calificare ratate. Vara aceasta s-a văzut însă o schimbare. Lucrurile arată bine și eu cred că ușor ușor vom reveni la un nivel ridicat.

"În România mereu a existat talent, n-a dispărut niciodată"

  • Va mai fi naționala României la nivelul celei din 1994?
Acea echipă a fost construită cu timpul, nu a apărut de nicăieri. În anii 80' și 90' s-a investit enorm, iar rezultatul am fost noi, "generația de aur". La campionatul mondial din Statele Unite eram la un nivel atât de ridicat că ne puteam bate chiar pentru trofeu. În România mereu a existat talent, nu a dispărut. Dar, trebuie să-l organizezi, să construiești un plan și să ai răbdare cu evoluția jucătorilor și a echipelor. Acum ne întoarcem pe acest drum, chiar dacă ritmul e lent.
https://i.eurosport.com/2019/11/18/2719238.jpg

"Ianis joacă pe același post ca și mine, dar are un avantaj"

  • Despre Ianis ce ne poți spune?
Cel mai important este că iubește fotbalul. Este un băiat foarte dedicat, căruia îi place să se antreneze și în fiecare zi încearcă să devină mai bun. Are mult de învățat și de îmbunătățit, dar contează că își dorește să evolueze. Este un jucător cu calitate, inteligent și cu viziune. Joacă pe același post pe care jucam și eu, dar are un avantaj pentru că este ambidextru. Îi place să ia decizii în timpul meciului și să facă diferența.
  • Cum merge treaba la Academie și la Viitorul?
Anul acesta proiectul a împlinit 10 ani și sunt foarte fericit. Mă bucur enorm că reușim să facem ce mi-am propus de la bun început: să lansăm jucători în fotbalul mare. Mulți dintre ei au ajuns chiar la echipa mare a Viitorului, cu care am reușit să câștigăm trei trofee în ultimii ani. Ne-am luptat cu cele mai bune echipe din România și am reușit să ajungem în cupele europene, chiar dacă acolo n-am avut rezultate foarte bune. Jucăm un fotbal frumos, ofensiv și cu un plan bine construit.
https://i.eurosport.com/2019/11/18/2719241.jpg
  • Ce preferi? Să fii președinte sau antrenor?
Cel mai mult îmi place să antrenez, tocmai de aceea am ales să stau pe banca Viitorului. Bineînțeles, mă ocup și de partea administrativă, dar nu la același nivel.

"Cruyff a fost idolul meu"

A fost o adevărată onoare să lucrez cu Johann. Este omul care a revoluționat fotbalul și m-a influențat enorm atât ca jucător, cât și ca antrenor. A fost unul dintre idolii mei și încă încerc să mă ghidez după fotbalul total pe care îl propunea.
  • Care este cel mai puternic adversar contra căruia ai jucat?
Maldini, cu siguranță Maldini.
https://i.eurosport.com/2019/11/18/2719237.jpg

"Nu mai există jucători ca Romario și Butragueno"

Care este coechipierul care te-a impresionat cel mai mult?
Nu pot să aleg unul singur. Sunt foarte mulți colegi pe care îi admir. La toate echipele la care am fost am întâlnit fotbaliști fenomenali. La Steaua, Barcelona, Real, Galata, naționala României, peste tot am avut parte de colegi foarte talentați. Mi-e foarte greu să aleg doar unul. Multă lume vorbește acum despre cel mai bun număr 10 din fotbal, dar eu consider că nu mai există atacanți ca Romario sau Butragueno.
  • Madrid sau Barcelona? Ce i-ai recomanda lui Ianis?
Spania! Fotbalul de acolo este absolut senzațional, cu mulți jucători creativi și tehnici. Va fi decizia lui Ianis dacă va fi să aleagă într-o zi între Real și Barcelona. Sper ca într-o zi să revin și eu în fotbalul spaniol.
Romanian Liga I
Un club din play-off-ul Ligii 1 nu a primit licență pentru cupele europene! "Următorul pas e TAS!"
11/05/2022 LA 14:28
Romanian Liga I
CFR Cluj, o nouă victorie cu 1-0 în play-off-ul Ligii 1! Victoria cu Farul pune presiune pe FCSB
01/05/2022 LA 20:25