Înainte de Campionatul Mondial în care România a obținut cea mai bună performanță din istorie, ajungând la un pas de semifinale, Columbia era văzută de mulți drept principala favorită. Inclusiv marele Pele a pariat pe sud-americani, care învinseseră la Buenos Aires, în preliminarii, cu 5-0 marea echipă a Argentinei.
Cu o formație plină de stele, din care se remarcau Rincon, Valderrama sau Asprilla, Columbia a dezamăgit la Mondial. A pierdut cu România (1-3), în ceea ce a reprezentat startul unui turneu fantastic pentru tricolori. Aceștia au eliminat o fantastică formație a Argentinei, în optimi, după poate cel mai bun meci din istoria primei reprezentative și au avut o șansă istorică la semifinale, după ce au condus Suedia până spre finalul prelungirilor.
A venit, din păcate, ieșirea neinspirată a lui Prunea și golul din minutul 115 al lui Kennet Andersson, pentru ca apoi tricolorii să piardă la penaltyuri. O victorie cu nordicii ar fi fost sinonimă cu Balonul de Aur pentru Gheorghe Hagi. O spune chiar "Regele", care a făcut o dezvăluire în premieră.
Romanian Liga I
Reacția lui Dan Nistor după remiza cu Chindia, după 2 săptămâni de pauză: "Trebuie să ne odihnim"
ACUM 6 ORE
"Înaintea meciului cu Suedia, din sferturi, a venit la mine un oficial FIFA și mi-a spus că, dacă reușim să ne batem și să ne calificăm, voi lua Balonul de Aur.
Pe locul doi ar fi fost Romario, pe trei Stoichkov și Baggio", a dezvăluit Gheorghe Hagi, într-un interviu acordat Sports Festival.

România 1994, un etalon în fotbalul mondial

Prestația primei reprezentative de la Mondialul american a rămas în memoria colectivă, mulți mari jucători fiind inspirați de prestația lui Hagi&Co de la World Cup.
De curând, Rivaldo, fosta legendă a Barcelonei, a vorbit despre performanța României și despre cât de impresionat a fost de viziunea avută în joc de decarul nostru.
"Îmi amintesc de echipa României, cu Gheorghe Hagi impresionând la acel turneu final. Aveam 22 de ani și îmi plăcea mult să îl urmăresc jucând într-o poziție similară celei pe care evoluam eu. Acea echipă a României era foarte impresionantă. Îmi amintesc și de Popescu, un alt jucător excelent. Sunt sigur că România ar fi oferit un joc mai deschis și mai interesant decât Suedia în semifinale, din cauză că era o echipă ofensivă. Probabil că Brazilia și-ar fi asumat rolul de favorită, în timp ce România ar fi jucat fără presiune și ar fi putut folosi acest lucru în avantajul ei pentru a produce o surpriză. Ar fi fost un meci entuziasmant, sunt sigur. Hagi era într-o formă grozavă, la fel ca restul echipei României și ar fi fost interesant să vedem un astfel de meci”, declara acum câteva luni Rivaldo, ambasador Betfair.

Clasamentul pentru Balonul de Aur 1994

1. Hristo Stoichkov
2. Roberto Baggio
3. Paolo Maldini
4. Gheorghe Hagi
4=. Tomas Brolin
Fotbal
Un fan american, scos din stadion la meciul cu Iran! Motivul pentru care a fost "săltat" imediat
ACUM 6 ORE
Cupa Mondială FIFA
Anglia și SUA își continuă aventura în Qatar! Se cunosc deja primele două optimi de la Mondial
ACUM 7 ORE