Ianis Hagi a fost cumpărat definitiv de Glasgow Rangers, în vară și se părea că va avea o carieră strălucită pe Ibrox. Scoţienii au activat clauza de 5 milioane de euro pusă de Genk, după ce fotbalistul jucase sub formă de împrumut timp de jumătate de an. După o lungă perioadă în care au analizat dacă transferul lui Hagi Jr. merită, scoțienii de la Rangers au luat decizia de a-l aduce definitiv pe Ianis pe Ibrox Stadium, în iunie. El a semnat un contract valabil 5 sezoane cu vicecampioana Scoției și părea pregătit să le demonstreze tuturor că îi poate călca pe urme celebrului său tată.
Doar că în această toamnă Ianis a fost o dezamăgire, fiind titular până la jumătatea lui decembrie în doar 8 meciuri din cele 16 din campionat și în doar în 3 dintre acestea nu a fost schimbat.
Din fericire, pe final de an, Ianis a revenit în forţă marcând sau pasând decisiv în fiecare din ultimele trei partide ale lui Rangers (în toate a fost titular). Mai mult, a prins echipa săptămânii în Scoţia, astfel că premisele sunt favorabile pentru a fi din nou unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Rangers.
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Gică Hagi a vorbit despre ultimele luni din cariera lui Ianis şi spune că nu există niciun semnal de alarmă. Rangers e o echipă foarte puternică, iar concurenţa pe posturi e extrem de acerbă. Ca atare, Hagi Jr a trebuit doar să îşi aştepte şansa, iar acum e din nou capabil să îi demonstreze lui Stevie G că merită să fie titular.
"El a semnat cu Rangers şi a jucat și joacă atunci când consideră antrenorul că trebuie. Au 27 de jucători în lot, au un lot foarte bun. În Scoția se joacă din trei în trei zile, iar el, până în această perioadă, cred că a jucat cel mai mult dintre jucătorii din atac. El are cele mai multe minune jucate. A jucat foarte mult! Sezonul a început în iulie, nu în noiembrie! Repet: Ianis joacă atunci când consideră antrenorul că trebuie. Joacă la o echipă fenomenală, cea mai bună din Europa. E singura echipă care n-a pierdut niciun meci și cea care a luat cele mai puține goluri", a spus Hagi în Gazeta Sporturilor.

Rangers, locul perfect pentru ca Ianis Hagi să se maturizeze

Turcii au scris, la începutul lunii, că Ianis Hagi ar putea să facă în iarnă obiectul unui transfer. Nimic mai fals, garantează fostul lider al "Generaţiei de Aur": Rangers e locul perfect pentru ca tânărul jucător să crească şi să devină un fotbalist cu un cuvânt de spus în "sportul rege".
"În Marea Britanie toată lumea vorbește doar de Rangers. Gerrard a făcut o treabă bună, iar echipa e omogenă și arată putere. Ianis a făcut și el lucrurile foarte bine, a fost chiar și cel mai bun pasator din Scoția. La cluburile mari e concurență! Și eu am fost la Real Madrid și la Barcelona. O dată jucam, altă dată nu. Rangers e un club mare! Ei n-au pierdut niciun meci nici în campionat, nici în Europa. Gândiți-vă la asta! Nu știu ce-am putea găsi noi, cârcotașii, ceva de Rangers. Statistica e simplă. El, acolo, o să crească foarte mult în mentalitate, în jocul fără minge, în putere. Fotbalul de acolo e mai direct, mai puternic. O să devină mai bun", a mai spus "Regele".
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
Romanian Liga I
Adi Mutu, sunat în miezul nopții de Gică Hagi pentru un transfer: "Cu el în echipă iau titlul"
31/10/2022 LA 18:24