Hagi nu înțelege atacurile din ultima vreme direcționate către performanțele echipei naționale. Cel mai bun decar din istoria României a lansat un mesaj în 10 puncte prin care arată cum trebuie schimbat fotbalul:
1. Puterea vine de la bugetul pe care îl ai. Nimeni nu vorbește de finanțare, de cum trebuie organizat fotbalul.
2 Ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani? Cum Real Madrid a ajuns la buget de 1 miliard, iar campioanele noastre la 10 milioane? Dezvoltare. Asta s-a întâmplat. Ei s-au adaptat, noi nu.
Romanian Liga I
Unul dintre cei mai buni străini din Liga 1 ar putea ajunge să joace în naționala României
12/01/2022 LA 15:24
3. În acest moment putem concura în lume doar cu un singur lucru: România. Loturile naționale. Iar pentru acest lucru, noi, cluburile, trebuie să muncim mult și bine pentru a produce jucători.
3. Pentru a fi ajutați, trebuie să fie implicate multinaționalele, care sunt cele mai bogate din România. Din cifra de afaceri trebuie să dai un procent de 1, 2 sau 3 la sută pentru sport, sănătate sau cultură.
4. Trebuie să se dea o lege prin care să fie implicate multinaționalele să susțină sportul, sănătatea, cultura din cifra de afaceri, nu din taxe și impozite. Să renoveze spitale, școli, stadioane, așa cum se întâmplă și afară.
5. Așa s-au dezvoltat toate cluburile de afară, în timp ce la noi s-au dezbinat... De ce? Noi trebuie să ne vrem binele nostru, să construim, să avem bugete, stabilitate financiară.
6. Singurul lucru bun sunt banii de la televiziuni.
7. Societatea are nevoie de fotbal, are nevoie de spectacol, nu de circ cum zic unii. Are nevoie de suporteri, cluburile mari trebuie să aibă 30 de mii de abonați pentru a avea forță.
8. România suferă mult la capitolul social și nimeni nu vorbește de acest lucru. Primăriile și Consiliile Județene sunt obligate, pe diferite nișe, să investească în sport.
9. Iubesc România pentru că ea m-a educat, iar ceilalți de la Real Madrid și Barcelona m-au perfecționat.
10. Aș fi bucuros să văd că lucrurile se vor schimba, că se va investi în segmentele sociale (sport, sănătate, cultură) și că ne vom putea bate cu cei de afară.
Aceasta este mesajul integral al lui Hagi:
Romanian Liga I
#BuniȘiRăi | Radiografia etapelor 19, 20 și 21 din Liga 1! Cine a impresionat și cine a dezamăgit
21/12/2021 LA 10:02
Romanian Liga I
Dinamo, învinsă și în ultimul meci din 2021! Betancor, gol și assist în Ștefan cel Mare
20/12/2021 LA 20:24