Gazeta Sporturilor anunță că Gică Hagi a primit o ofertă de ultimă oră de la Galata, clubul unde e privit ca un "zeu" și e extrem de tentat de oferta turcilor.
Gruparea cim-bom se află într-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale, terminând abia pe 13 ultimul sezon. Se dorește un proiect serios, pe termen mediu și lung, iar Hagi a fost primul nume propus de noul președinte, Dursun Ozbek. Acesta îl are ca mână dreaptă pe Erden Timur, un apropiat al liderului "Generației de Aur", astfel că propunerea s-a materializat într-o ofertă concretă căreia Hagi e tentat să îi dea curs.
Hagi a scris istorie ca jucător la Galatasaray, dar din postura de antrenor nu a convins, în cele două mandate avute (2004-2005 și 2010-2011). Din acest punct de vedere, revenirea la Istanbul e o mare provocare, iar "Regele" consideră că momentul e oportun: se vrea reconstrucția echipei și nu va fi presiunea rezultatelor imediate, deși fanii turcii cu siguranță nu vor tolera un nou sezon mizerabil, precum a fost cel anterior.
Premier League
Ten Hag vrea să readucă fotbalul spectacol la United! Regulile clare impuse la antrenamente
ACUM 3 ORE
4 titluri are Hagi ca jucător cu Galatasaray, cucerin totodată Cupa UEFA (2000) și Supercupa Europei (2000). E considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria campionatului turc. Ca antrenor, a cucerit un singur trofeu în turcia, Cupa, în stagiunea 2004-2005.
La Galatasaray, Hagi ar avea ocazia să lucreze din nou cu Alexandru Cicâldău, fotbalist pe care l-a avut sub comandă la Viitorul, între 2016 și 2018. Din lotul grupării turce face parte și Moruțan, șefii clubului gândindu-se posibil și la faptul că "Regele" îi poate reinventa pe aceștia în momentul în care i-au făcut o ofertă.

Gâlcă, în locul lui Hagi la Farul

Dacă va bate palma cu Galata, "Regele" a ales deja cine îi va lua locul pe banca Farului. Este vorba de Costel Gâlcă, ultimul antrenor care a adus titlul la FCSB. Tehnicianul de 50 de ani e liber de contract din februarie, de când s-a despărțit de formația din Arabia Saudită, Al Hazem, și are o serie de argumente pentru a se impune la formația de la malul mării.
Nu e prima oară când Hagi se gândește la Costel Gâlcă, pe care îl admiră pentru profesionalismul său desăvârșit, dar și pentru modul discret în care alege să își facă merseria. Fostul mare mijlocaș al Stelei și al naționalei e un exemplu pentru toți, iar un astfel de model e ideal pentru tinerii de la Farul.
Părțile au fost aproape să se înțeleagă și acum doi ani, după ce Hagi a anunțat că renunță la poziția de manager tehnic al Viitorului. Doar că Gâlcă era la momentul respectiv sub contract cu Vejle, iar pentru a pleca de acolo trebuia să plătească o clauză de reziliere importantă.
Fotbal
Nicolae Stanciu, într-o formă de excepție în China, după un nou meci în care și-a arătat valoarea
ACUM 10 ORE
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
ACUM 15 ORE