După ce în toamnă colaborarea cu Darren Cahill a trebuit încheiată, australianul fiind extrem de consumat de faptul că nu mai are timp pentru familie, în contextul în care la fiecare turneu trebuia să stea și în carantină pentru o anumită perioadă, Halep a dat lovitura. Simona l-a angajat pe Patrick Mouratoglou, cel care i-a stat alături Serenei Williams în ultimii 10 ani și a ajutat-o să câștige aproape jumătate din Grand Slamurile avute în vitrina de trofee (23, în total, doar Margaret Court, cu 24, a obținut mai multe).
Acum, francezul de 51 de ani e gata de provocarea numită "Simona Halep" și, din punctul lui de vedere, sunt perspective mari ca românca să revină cu șanse pentru cucerirea turneelor de Grand Slam. "Nu avem limite, Simona Halep a fost numărul unu mondial, a câștigat turnee de Mare Șlem și nu văd niciun motiv pentru care să nu poată să facă asta din nou", a spus tehnicianul de 51 de ani.
CITEȘTE ȘI:
Ligue 1
"Real i-ar fi dat un salariu mai mare!" Anunțul incredibil al lui Al-Khelaifi + Mesajul lui Mbappe
ACUM UN MINUT
MOURATOGLOU, ANALIZĂ COMPARATIVĂ NADAL - ALCARAZ. CONCLUZIILE NOULUI ANTRENOR AL LUI HALEP

Semne de întrebare în privința colaborării Halep - Mouratoglou

Doar că există o serie de îndoieli în privința noii colaborări. Mai întâi Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei, și-a exprimat semnele de întrebare cu privire la justețea alegerii campioanei noastre. Acum, gazetarul Cristian Tudor Popescu atrage atenția asupra unui aspect extrem de important: Halep a fost obișnuită cu Darren Cahill mulți ani, australianul fiind un motivator fantastic, care știa pe ce pedale să apese astfel încât Simona să fie mereu în zona de confort din punct de vedere emoțional. Mouratoglou, în schimb, e un tehnician rece, care își bazează toată munca pe statistică, pe așa numitul tenis procentaj.
"Mouratoglou, în opinia mea, e un antrenor diferit față de ceilalți pe care i-a avut Simona. Mouratoglou e foarte tehnic. E un calculator. Probabil că are cele mai multe tabele și statistici dintre antrenorii de tenis din circuit și măsoară tot timpul performanțele jucătoarei pe care o antrenează, dar și ale adversarelor. E foarte matematizat.
Nu știu cum se va adapta Simona cu stilul lui Mouratoglou. Hai să ne uităm la Cahill. El este un antrenor de mobilizare, de psihic. I-a dat mereu încredere Simonei și i-a oferit niște perspective de joc. I-a spus: "uite așa poți să câștigi", iar ea chiar a crezut. Asta e marea artă a lui Cahill. Mouratoglou e mai puțin un antrenor de psihic, ci e un antrenor foarte tehnic, matematizat.
Da, și așa se pot obține rezultate extraordinare. E fundamental diferit față de Cahill. Mouratoglou e un profesionist rece. E un om al cifrelor. Îi spune jucătoarei exact ce trebuie să facă. Îi face analiza punctelor slabe și a punctelor tari, analiza adeversarei și îi spune ce are de făcut. Dar în privința mobilizării și creării unei stări psihice de încredere și de credință în victorie e diferit de Cahill", a spus Cristian Tudor Popescu pentru Gazeta Sporturilor.
Simona Halep se reface după ultima accidentare chiar la Academia lui Mouratoglou din Franța, iar revenirea ei pe teren este preconizată la finalul lunii. Astfel, românca va sări peste turneul de la Stuttgart de săptămâna viitoare și va juca primul turneu avându-l pe Mouratoglou în lojă la Madrid (28 aprilie și 7mai), ea fiind pe lista anunțată de organizatori.
Fotbal
Așa a sărbătorit Manchester City al 4-lea titluri în ultimii 5 ani
ACUM O ORĂ
Fotbal
Premier League | Un sezon magic plin de emoții și trăit la intensitate maximă
ACUM O ORĂ