În mijlocul pandemiei de COVID-19, un singur campionat din Europa dispută în continuare meciuri: Belarus. Acolo se află și fostul jucător de la FCSB și Petrolul Ploiești, Vasili Hamutovski, cel care a ajuns la 41 de ani. Belarus nu a fost foarte afectată de pandemia de coronavirus iar Hamutovski nu este deloc speriat de aceasta, fiind mai degrabă preocupat de efectele economice ale acestei perioade de criză. Hamutovski a vorbit într-un interviu pentru Gazetă despre situația din țara sa, dar și din restul lumii.
Tocmai am început campionatul. Am câștigat Supercupa pe 4 martie, apoi am mai câștigat două meciuri din nou sezon al Cupei, iar vineri seară am avut primul meci de campionat. Am făcut 1-1 acasă cu o nou-promovată. Dar măcar am luat un punct, în timp ce celelalte 3 echipe tari din prima ligă au luat bătaie. Noi nu prea ne temem de pandemia asta. N-au mai fost virusuri din astea gripale? Au mai fost, unele poate mai agresive. Nu sunt medic, poate greșesc și îmi cer scuze dacă o fac, dar mi se pare o exagerare tot ce se întâmplă acum în lume. Cum să oprești economia mondială pentru o gripă?
Posibil. Nu știu, chiar nu îmi plac teoriile conspirației, și poate interpretarea mea e greșită. Dar nu poți opri totul în loc din cauza unui virus! Asta e părerea mea, părerea unui om obișnuit. În același timp, îi respect pe cei care cred altceva și acționează altfel. Suntem liberi să ne decidem viața.
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Anthony Martial, împrumutat până în vară la Sevilla
ACUM 38 MINUTE
Pentru că și aici, la noi, peste tot sunt îndemnuri la respectarea normelor de igienă, la TV oamenii sunt sfătuiți să se spele des pe mâini, să aibă grijă etc. Asta zic și eu: ocupați-vă de igienă, dar nu opriți economia! Altfel, poate vor muri mai multi de foame decât de virus. Peste câteva luni ar putea fi milioane de oameni fără joburi, deci fără bani de mâncare. Asta o să fie bine? Nu cred.
Mie nu mi se pare că oamenii s-au schimbat. Ne vedem de viață, pentru că statul nu ne impune nimic, izolare sau altceva. Sigur, nici nu te forțează să ieși pe stradă sau la muncă dacă nu te simți confortabil. Uite, de exemplu, cine nu vrea să își ducă zilele astea copiii la școală e liber să îi țină acasă. Nu s-au închis școlile, dar nici nu ești obligat să duci copiii. Fiecare face cum simte că e mai bine. Pe străzi nici nu vezi mulți oameni purtând mască de protecție.
Totuși, nimic nu e obligatoriu aici. Totul e deschis, ești liber să alegi dacă și cum te protejezi. Pe tine, pe copiii și pe părinții tăi. Pentru mine asta înseamnă democrație. Nimeni nu mă obligă la nimic. Nu vreau să rănesc oamenii care stau acasă sau guvernele țărilor care încearcă să-și protejeze oamenii, eu spun doar atât: nu intrați în panică generală din cauza unui virus!
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Dinamo, super-lovitură pe piața transferurilor! "Câinii" au concretizat mutarea la miezul nopții
ACUM 2 ORE