În prezent la Al Duhail, în campioantul Qatarului, Kwang-Song a petrecut ultimii 5 ani în fotbalul italian, reușind să atragă atenția mai multor cluburi importante din Europa. Printre acestea s-a numărat și Juventus, care l-a cumpărat în 2019, în schimbul a 5 milioane de euro. Atacantul a bifat 17 apariții pentru echipa U23 a "bianconerilor" în Serie C, fără să înscrie vreun gol. Han s-a aflat de 2 ori și pe banca primei echipe a "Bătrânei Doamne".
Prima experiență a lui Kwang-Song în Italia a avut loc în 2015, când a ajuns la academia lui Cagliari. Acesta a debutat la prima echipă în 2017, urmând să bifeze 12 apariții pentru formația italiană, toate în Serie A. Acesta a marcat și un gol, devenind primul nord-coreean care joacă și înscrie într-un meci din Serie A.
Născut la Phenian, Han Kwang-Song și-a făcut junioratul la o academie din Barcelona, înainte să revină în țara natală, la FC Chobyong. În 2015, Han a impresionat la Cupa Mondială U17, motiv pentru care a fost chemat să se antreneze la o școală de fotbal din Italia: ISM Academy.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 7 ORE
În cariera de profesionist, atacantul nord-coreean a mai evoluat pentru Perugia, în tricoul căreia a marcat 11 goluri în 39 de meciuri.

Han Kwang-Song, amenințat cu repatrierea

Forma sa excelentă a atras repede atenția în presa italiană, iar în scurt timp Kwang-Song a fost chemat la emisiunea La Domenica Sportiva. Potrivit La Stampa, tânărul atacant aștepta la un hotel din Milano să plece către studio, când a primit un apel din partea Guvernului din Phenian, prin care i-a fost interzisă apariția publică.
A sosit un apel din parte unui ministru care a oprit întreaga acțiune. Nu am putut negocia pentru că Guvernul din Phenian era dispus să discute doar cu Han. Relația dintre Guvernul Coreei de Nord și fotbaliștii săi a devenit tot mai rigidă, ajungându-se chiar la interzicerea aparițiilor în mediul public. În cazul în care ar fi încălcat această lege, Han ar fi fost repatriat, lucru care l-a înspăimântat. | Massimiliano Santopadre, președintele clubului Perugia

Han Kwang-Song a fost dorit în Premier League

Mundo Deportivo susține că liderul Kim Jong-un se comportă precum un tată cu tânărul Han și încearcă să-i controleze cariera.
În presa internațională s-a vorbit despre interesul lui Arsenal, Everton și Liverpool în transferul lui Han Kwang-Song, însă Guvernul Marii Britanii ar fi blocat orice urmă de negocieri. Dr. Udo Merkel, specialist în sportul din Coreea de Nord, a explicat decizia autorităților britanice:
Sub coducerea lui Kim Jong-un, suma primită pentru transferul lui Han Kwang-Song ar fi fost redirecționată către Guvernul din Phenian, fiind considerat un sprijin semnificativ pentru dezvoltarea programului nuclear din Coreea de Nord. Așadar, o astfel de mutare nu va fi posibilă sub legislația actuală. | Dr. Udo Merkel
Deși are numai 21 de ani, Han Kwang-Song este unul dintre oamenii de bază din naționala Coreei de Nord, pe care speră s-o ducă la Campionatul Mondial din 2022. Atacantul a bifat deja 9 selecții pentru prima reprezentativă, reușind să înscrie un gol.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 14 ORE
Liga Campionilor UEFA
Benzema, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid: "Nu e momentul să vorbim despre lucruri mărunte"
ACUM 15 ORE