Atât KS Cracovia cât și Lechia Gdansk au luptat aseară pentru prestigiosul trofeu, dar implicit și pentru un loc în ediția următoare a Europa League, întrucât niciuna dintre formații nu și-a asigurat acest loc în urma clasării din campionat.
Deși la un moment dat KS Cracovia avea șanse chiar la titlu, evoluția echipei lui Hanca și Râpă de după pandemie a fost una modestă care au dus la încheierea campionatului pe locul 7. Astfel, câștigarea Cupei Poloniei era vitală pentru o prezență în Europa League în sezonul viitor, iar echipa celor 2 români a profitat de această oportunitate.

Meci decis pe finalul prelungirilor

Liga
Un fost jucător al Barcelonei, declarații sincere: "Nu-mi păsa că eram rezervă! Am devenit milionar"
ACUM 2 MINUTE
În prima repriză s-a tras o singură dată pe spațiul porții, la golul marcat de cei de la Lechia în minutul 21. După pauză, Cracovia a dominat catergoric și a reușit să egaleze în minutul 65. După 10 minute, Cornel Râpă a marcat un gol, dar reușita a fost anulată în urma consultării VAR pe motiv de henț.
Deși au rămas în 10 oameni în minutul 79, cei de la Lechia au înscris pentru 2-1 în minutul 85 și se părea că se îndreaptă către trofeu. Peste doar 3 minute însă, Cracovia a egalat în urma unui corner și a trimis meciul în prelungiri.
Având avantajul unui om în plus, Cracovia a dominat clar reprizele de prelungiri, iar eforturile i-au fost răsplătite în minutul 116, când Wdowiak a înscris golul victoriei printr-un șut perfect din interiorul careului.
https://i.eurosport.com/2019/10/01/2687472.jpg
Cornel Râpă a fost integralist la Cracovia, iar Sergiu Hanca a fost titular și înlocuit în minutul 119. Cei doi au fost piese de bază pentru echipa poloneză în acest sezon, fiind mai mereu titulari atât în campionat cât și în cupă.
Este primul trofeu în Cupa Poloniei pentru a doua echipă a Cracoviei, echipa fanion a orașului fiind mult mai cunoscuta Wisla. Astfel, datorită acestei victorii, KS Cracovia va evolua în viitoarea ediție a Europa League, unde va încerca să facă o figură mai frumoasă față de anul precedent, când a fost eliminată în primul tur de slovacii de la Duna Streda.
Fotbal
Rădoi și Chiricheș nu au votat cu Lewandowski! Pe cine au preferat românii la Gala FIFA Best
ACUM O ORĂ
Premier League
Newcastle vrea să mai dea o lovitură! Cine e starul de la PSG pe care au pus ochii
ACUM 2 ORE