Dan Petrescu s-a despărțit de CFR și părea o chestiune de zile până va semna cu Al Nasr, arabii anunțând că s-a ajuns la un acord de principiu între părți. Șeicii îi oferă lui "Super Dan" și staffului său suma de 3 milioane de euro/an, cel mai mare salariu avut de fostul internațional în cariera de antrenor.
Totuși, lucrurile sunt departe de a fi lămurite la clubul din Golf. Rui Vitoria, fostul antrenor de la Benfica, nu mai e dorit de o parte din conducere. Printre cei care îl vor plecat e și numărul unu din club, Safwan Al-Suwaiket (principalul nume care îl dorește pe Petrescu). Chiar și așa, luptele de putere din interiorul clubului și clauza de reziliere enormă avută de tehnicianul portughez fac ca lucrurile să treneze.
"Intenția conducerii clubului Al-Nasr este de a anula contractul antrenorului portughez Rui Vitoria. Fanii așteaptă decizia, dar în club încă există susținători ai actualului antrenor", notează albiladdaily.com.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
https://i.eurosport.com/2020/12/01/2947058.png

Lupte de putere la Al Nasr. Clubul e într-o situație grea

Al Nasr tocmai a pierdut cu Al Hilal, scor 2-0, iar tehnicianul Rui Vitoria părea că va fi demis. Deja directorul general al clubului, Abdul Rahman Al-Halafi, a fost dat afară, după o ceartă cu șeicul. Acesta din urmă era marele aliat al tehnicianului portughez. Chiar și așa, lucrurile sunt departe de a fi clare: tehnicianul lusitan încă are aliați la club, iar clauza de reziliere reprezintă o problemă pentru șeici.
"A fost o ceartă în toată regula între președintele Consiliului de administrație al clubului Al-Nasr, Safwan Al-Suwaiket, și directorul general al clubului, Abdul Rahman Al-Halafi. Mai multe voci s-au ridicat în ultima perioadă împotriva lui Al-Halafi, membrii Consiliului de Administrație considerându-l responsabil pentru rezultatele negative pe care echipa le-a avut de la începutul sezonului. Al-Halafi a fost cel care a rămas în continuare fidel antrenorului Vitoria și a refuzat să-l demită la începutul sezonului actual. El a preferat să-i mai ofere o șansă, în ciuda prestațiilor slabe de la sfârșitul sezonului trecut. Acum, șeicul Safwan Al-Suwaiket l-a demis pe Al-Halafi și va proceda identic și cu antrenorul, zilele viitoare", anunță saudileague.com.
Al Nasr a ajuns pe penultimul loc în clasament, cu 3 puncte după 6 etape.
Dan Petrescu nu ar fi la prima aventură în zona Golfului. El a antrenat în 2014 Al-Arabi, iar în 2016-2017 a fost la cârma lui Al-Nasr Dubai.
Romanian Liga I
Petrescu a răbufnit după duelul cu Mioveni: "Dacă aș spune ce gândesc, aș lua 2 ani de suspendare"
13/11/2022 LA 19:11
Romanian Liga I
CFR Cluj, victorie cu emoții la Mioveni! Campioana României, ținută în șah de ultima clasată
13/11/2022 LA 17:58