După ce meciul s-a încheiat 1-1 în timpul regulamentar, s-a trecut la executarea loviturilor de la 11 metri. Portarul Pedro Gallese de la Orlando City a salvat lovitura decisivă și a crezut că echipa lui s-a calificat mai departe. Toți jucătorii sărbătoreau deja când arbitrul a fluierat și a decis repetarea penalty-ului pentru că Gallese nu a stat cu măcar un picior pe linia porții.

Mai mult, pentru că așa prevede regulamentul în MLS, centralul a fost nevoit să îi acorde cartonaș galben lui Gallese din acest motiv și fiind vorba de al doilea avertisment, Gallese a fost eliminat.

Romanian Liga I
Adrian Mutu a bătut palma cu CFR Cluj. Ardelenii îi vor plăti clauza de reziliere
PESTE 44 MINUTE
https://i.eurosport.com/2020/11/22/2941237.png

Nimeni nu știa regulamentul

Noile prevederi arată că arbitrii trebuie doar să avertizeze verbal portarii pentru prima abatere, însă cei din MLS încă folosesc regulile din 2019/2020, astfel că centralul nu a avut de ales decât să acorde al doilea galben. Diferențele de regulament au cauzat haos, pentru că noile prevederi arată că ce cartonașe primesc jucătorii în timpul meciului nu mai sunt valabile la loviturile de departajare, dar, din nou, acest lucru nu a fost aplicat pentru că MLS încă nu aplică noul regulament.

Managerul celor de la Orlando, Oscar Pareja, mersese deja la vestiare pentru a sărbători doar pentru a fi apoi adus înapoi pe teren să vadă cum penalty-ul va fi executat din nou. Astfel, după eliminarea lui Gallese, el a decis să îl introducă în poartă pe goalkeeperul de rezervă, Brian Rowe.

Însă chiar înainte ca Rowe să apuce să apere penalty-ul, centralul a fost avertizat din camera VAR că nu este permisă o astfel de schimbare, astfel că Rowe a fost trimis înapoi pe margine. Doar în cazul unei accidentări poate fi înlocuit la penalty-uri.

Drept urmare, fundașul Rodrigo Schlegel a trecut între buturi însă nu a putut să apere penalty-ul executat de Castellanos de la New York City. Orlando a ratat ulterior penalty-ul său care ar fi putut fi decisiv prin Nani.

Scene haotice au erupt din nou după ce Schlegel a apărat penatly-ul lui Thorarinsson iar toți jucătorii lui Orlando au început, din nou, să sărbătorească, însă din nou degeaba, pentru că scorul era doar 5-5.

Benji Michel de la Orlando a transformat în cele din urmă penalty-ul decisiv.

Fotbal
Veste teribilă! Astra Giurgiu riscă excluderea din Liga 1! Anunțul momentului
ACUM 8 ORE
Champions League
Premieră istorică! O femeie va arbitra un meci din Champions League, cu Ronaldo în prim-plan
ACUM 9 ORE