"Bizonul" revine în Belgia, la echipa din prima ligă la care acesta a mai fost împrumutat în 2014. Gnohere s-a înțeles cu oficialii clubului și a semnat pentru un sezon. Alături de francez, la Mouscron va ajunge și Beni Badibanga, un atacant de bandă liber de contract, fost la Standard Liege.
În afară de Mouscron, francezul a mai jucat pentru 4 echipe din campionatul Belgiei: Virton, Charleroi, Westerlo (împrumutat) și RAEC Mons, formația de la care a fost cumpărat de Dinamo, în 2015. Mouscron a încheiat sezonul 2019/2020 din Belgia pe locul 10, cu 9 victorii, 9 egaluri și 11 înfrângeri.
Romanian Liga I
Deian Sorescu a plecat de la Dinamo! Clubul a acceptat oferta venită pentru jucător
ACUM 24 MINUTE
Gnohere a ajuns la FCSB în 2017, fiind transferat de la Dinamo în schimbul a 250.000 de euro. La FCSB, "Bizonul" a marcat 51 de goluri în 115 meciuri disputate în toate competițiile și a fost un jucător esențial în atacul roș-albaștrilor. Neînțelegerile cu cei din conducere și problema avută cu kilogramele în plus i-au determinat pe oficialii vicecampioanei să îi rezilieze contractul în această vară.

Mouscron, noua echipă a lui Gnohere, satelitul lui Lille

Gnohere a spus în mai multe rânduri că visează să evolueze în Franța. Nu se va întâmpla așa, dar mutarea a fost făcută prin intermediul lui Lille, patronul echipei din Hexagon preluând de curând pachetul majoritar și la Mouscron.
Formaţia din Belgia era deţinută până în această vară în proporţie de 90% de Pairoj Piempongsant, iar acum, după criza generată de coronavirus, situaţia a devenit prea dificilă din punct de vedere financiar. Ca atare, belgienii au iniţiat discuţii pentru vânzarea clubului. Patronul lui Lille, Gerard Lopez, cu o avere impresionantă, a plătit 15 milioane de euro pentru a deveni acționar majoritar. El chiar l-a trimis înainte ca sezonul să se suspende, pe Marc Ingla, directorul general al clubului din Hexagon, la un meci al lui Mouscron, pentru a vedea cum se simte realitatea "de la firul ierbii": cât sprijin are echipa din partea fanilor, cât de implicată e municipalitatea. Asta pentru că Pairoj Piempongsant îşi manifestase intenţia de a vinde încă din primăvară, dar decizia a devenit una şi mai clară odată cu pandemia de COVID-19.

De ce a avut Lille nevoie de un "satelit"

Nu este pentru prima oară când Gerard Lopez încearcă să găsească un satelit pentru Lille. Omul de afaceri a discutat despre preluarea lui Gil Vicente (ianuarie 2017), a lui Belenenses (2019) şi a lui Vitoria (la începutul anului), dar nu a ajuns la un acord în niciuna dintre situaţii.
Acum, lucrurile au urmat cursul dorit de Lopez, mai ales că Lille are mai multă nevoie ca niciodată de un satelit, din cauza deciziei UEFA. Un club aflat sub egida forului internaţional va putea să împrumute maxim opt jucători în anul competițional 2020-2021. Apoi, odată cu sezonul viitor, numărul de jucători pe care un club îi poate împrumuta se va reduce la șase. Cum formația din Hexagon are foarte mulți fotbaliști sub contract, Lille trebuia să găsească o modalitate să rezolve situaţia. Iar trecerea lor sub contract cu o formaţie satelit a fost varianta ideală.
Mouscron este o soluţie perfectă şi din punct de vedere al proximităţii, între cele două oraşe fiind o distanţă de aproximativ 30 de kilometri. Astfel, jucătorii pot fi uşor monitorizaţi şi nu vor acuza foarte mult şocul schimbării.
https://i.eurosport.com/2020/07/17/2851756.jpg
Africa Cup of Nations
Surpriză mare la Cupa Africii pe Națiuni. Ghana a pierdut cu Comoros și a plecat acasă
ACUM 40 MINUTE
Scottish Premiership
Ianis Hagi a debutat cu gol în 2022 la Rangers, într-o deplasare grea
ACUM O ORĂ