Unul dintre cei mai mari atacanți din istoria "cormoranilor" ne-a părăsit în această dimineață. Din 2014, St John se lupta cu o boală necruțătoare și, deși inițial operațiile la care a apelat au avut succes, în cele din urmă organismul său a cedat.
Cu 118 goluri în 400 de partide pentru Liverpool, St John a evoluat 10 ani pe Anfield, între 1961 și 1971. A pus umărul la două titluri pentru "cormorani", sub comanda legendarului Bill Shankly.
Ian St John și-a început cariera la Motherwell, pentru care a marcat 80 de goluri în 113 meciuri. Bill Shankly, și el scoțian, i-a urmărit primii ani din fotbalul profesionist și și-a dat seama cât de important ar fi pentru Liverpool să aibă un asemenea jucător în avanposturi.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
IERI LA 14:38

Ian St John, adus la Liverpool pentru o sumă record

Shankly a stăruit pe lângă conducere și, în cele din urmă, în 1961, oficialii lui Liverpool plăteau 37.500 lire pentru Ian. O sumă care acum pare ridicolă, dar la vremea respectivă a însemnat cel mai scump transfer făcut vreodată de gruparea engleză.
Mai târziu, peste ani, Bill Shankly a dezvăluit că aducerea lui St John a fost un moment de cotitură pentru istoria lui Liverpool. Odată cu venirea lui, gruparea engleză a trecut la un alt nivel și a devenit ulterior o mare forță în fotbalul european.
Cu el în echipă, Liverpool a promovat în prima ligă, ulterior câștigând două titluri în Anglia. St John a fost și eroul finalei FA Cup din 1965. Pe un Wembley plin, acesta a înscris golul decisiv în prelungirile partidei cu Leeds, pentru prima Cupă a Angliei din istoria "cormoranilor".
Prima mare performanță europeană a lui Liverpool - finala Cupei Cupelor din sezonul 1965-1966 - i se datorează tot lui St John. Trupa de pe Anfield a pierdut atunci dramatic ultimul act, fiind învinsă de Dortmund, după prelungiri, 2-1.
După plecarea de la Liverpool, St John a mai evoluat pentru Hellenic, Conventry, Cape Town City și Tranmere, fără a avea performanțe notabile. Lucru de înțeles, fiind pe final de carieră.
În anii '70, St John a încercat să îmbrățișeze meseria de antrenor, dar după ce a avut două aventuri nereușite la Motherwell și Portsmouth a renunțat. Nu a stat departe de fenomen, din 1985 fiind timp de 7 ani gazda unei emisiuni de fotbal, alături de Jimmy Greaves.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12