Unul dintre cei mai mari atacanți din istoria "cormoranilor" ne-a părăsit în această dimineață. Din 2014, St John se lupta cu o boală necruțătoare și, deși inițial operațiile la care a apelat au avut succes, în cele din urmă organismul său a cedat.
Cu 118 goluri în 400 de partide pentru Liverpool, St John a evoluat 10 ani pe Anfield, între 1961 și 1971. A pus umărul la două titluri pentru "cormorani", sub comanda legendarului Bill Shankly.
Ian St John și-a început cariera la Motherwell, pentru care a marcat 80 de goluri în 113 meciuri. Bill Shankly, și el scoțian, i-a urmărit primii ani din fotbalul profesionist și și-a dat seama cât de important ar fi pentru Liverpool să aibă un asemenea jucător în avanposturi.
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp, prima reacție după ce Diego Simeone a refuzat să dea mâna cu el la finalul partidei
ACUM 2 ORE

Ian St John, adus la Liverpool pentru o sumă record

Shankly a stăruit pe lângă conducere și, în cele din urmă, în 1961, oficialii lui Liverpool plăteau 37.500 lire pentru Ian. O sumă care acum pare ridicolă, dar la vremea respectivă a însemnat cel mai scump transfer făcut vreodată de gruparea engleză.
Mai târziu, peste ani, Bill Shankly a dezvăluit că aducerea lui St John a fost un moment de cotitură pentru istoria lui Liverpool. Odată cu venirea lui, gruparea engleză a trecut la un alt nivel și a devenit ulterior o mare forță în fotbalul european.
Cu el în echipă, Liverpool a promovat în prima ligă, ulterior câștigând două titluri în Anglia. St John a fost și eroul finalei FA Cup din 1965. Pe un Wembley plin, acesta a înscris golul decisiv în prelungirile partidei cu Leeds, pentru prima Cupă a Angliei din istoria "cormoranilor".
Prima mare performanță europeană a lui Liverpool - finala Cupei Cupelor din sezonul 1965-1966 - i se datorează tot lui St John. Trupa de pe Anfield a pierdut atunci dramatic ultimul act, fiind învinsă de Dortmund, după prelungiri, 2-1.
După plecarea de la Liverpool, St John a mai evoluat pentru Hellenic, Conventry, Cape Town City și Tranmere, fără a avea performanțe notabile. Lucru de înțeles, fiind pe final de carieră.
În anii '70, St John a încercat să îmbrățișeze meseria de antrenor, dar după ce a avut două aventuri nereușite la Motherwell și Portsmouth a renunțat. Nu a stat departe de fenomen, din 1985 fiind timp de 7 ani gazda unei emisiuni de fotbal, alături de Jimmy Greaves.
Liga Campionilor UEFA
A plouat cu goluri și recorduri la Atletico Madrid – Liverpool. Mo Salah a scris o pagină de istorie
ACUM 4 ORE
Premier League
Mo Salah și pasiunea sa ascunsă! Egipteanul, invitatul ducilor de Cambridge la un eveniment special
ACUM 17 ORE