Genk a confirmat despărţirea de Ianis Hagi, chiar dacă ulterior oficialii clubului au decis să şteargă postarea, în condiţiile în care actele nu s-au semnat încă. În plus, probabil că Rangers - viitoarea destinaţie -, a dorit să fie ea prima care face anunţul oficial privind mutarea.
Cert e că presa din Scoţia anunţă la unison că transferul e ca şi făcut, însă clauza iniţială, stipulată în contractul de împrumut (5 milioane de euro) a fost negociată.
Între timp, pandemia de coronavirus a afectat economia întregii lumi, iar cluburile de fotbal simt asta din plin. Echipele din Scoţia şi din Belgia sunt cu atât mai afectate cu cât aceste campionate au suspendat competiţiile definitiv pentru sezonul în curs şi, ca atare, se pierd bani importanţi din drepturile de televizare ale meciurilor.
Scottish Premiership
Ianis Hagi s-a întors în Scoția! Care este starea fotbalistului după primele antrenamente
ACUM 20 ORE
Rangers i-a transmis lui Genk că trebuie să se rediscute clauza, pentru că fotbalul are nevoie să se alinieze la noile realităţi economice. În ultimele zile, între părţi s-au dus mai multe runde de negocieri, belgienii încercând să se folosească de interesul altor cluburi pentru român pentru a păstra preţul intact. În cele din urmă, s-a ajuns la un numitor comun, scoţienii urmând a plăti 4,5 milioane de euro pentru transferul definitiv al lui Ianis Hagi.

Genk nu s-a putut folosi prea mult de "sperietoarea" Lazio în negocierile pentru Ianis Hagi

Lazio a fost extrem de interesată în ultima lună de serviciile lui Ianis Hagi, dar italienii s-au retras din cursă, înţelegând că mutarea nu e la mâna lor, depinzând de Rangers, care putea oricând să activeze clauza de transfer definitiv până la finalul împrumutului.
Genk ar fi preferat varianta Lazio, care era dispusă să ofere o sumă mai mare, dar nici măcar nu s-a putut folosi prea mult de acest argument în discuţia cu Rangers.
Asta pentru că a doua clasată din Serie A s-a orientat deja către un alt jucător. Este vorba despre ghanezul de 20 de ani Mohammed Kudus, care evoluează acum la gruparea din Danemarca, Nordsjaelland.
Ianis Hagi a plecat de la Viitorul la Genk în vara anului 2019, iar în ianuarie 2020 a ajuns la Rangers, sub formă de împrumut. În tricoul scoţienilor a marcat de trei ori în 12 meciuri jucate.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
17/09/2021 LA 10:46
Europa League
Leicester - Napoli 2-2, în meciul serii din EL. Rezultatele din Europa League și Conference League
16/09/2021 LA 21:01