Articol scris de Romeo Ene
Atacantul zambian Fashion Sakala a semnat cu Rangers şi se va alătura echipei la finalul sezonului. El s-a declarat încântat de faptul că va fi coleg cu Ianis Hagi şi a avut numai cuvinte de laudă pentru internaţionalul român.
Sakala (24 de ani) vine la Rangers din Belgia, de la Oostende, reuşind să înscrie 13 goluri în 28 de partide, în campionat. Oostende a câştigat sâmbătă împotriva lui Standard Liege cu 6-2, iar Sakala a oferit o pasă de gol şi a fost schimbat în minutul 91. Oostende este pe primul loc în play-off-ul pentru Conference League.
Romanian Liga I
Denis Alibec, aproape de altă formație din Liga 1, după ce Dan Petrescu îl consideră "indezirabil"
04/01/2022 LA 05:21

Ianis Hagi, elogiat de un viitor coechipier de la Rangers

Viitorul coleg al lui Hagi joacă de 3 ani în Belgia, iar acum va face trecerea către un club mai mare decât Oostende, club ce va juca în grupele Ligii Campionilor. El este nerăbdător să ajungă la Glasgow şi să evolueze alături de Hagi şi Kemar Roofe pe care îi cunoaşte din campionatul Belgiei.
"A fost întotdeauna un vis să joc alături de fotbaliști precum Roofe și Hagi. Am jucat cu ei, iar acum sunt aici. Sunt jucători fantastici, foarte buni, și știu că voi avea foarte multe de învățat de la ei. Aștept cu nerăbdare să lucrez alături de ei.", a declarat Sakala, pentru Rangers TV.
Sakala îl cunoaşte pe Hagi de pe vremea când românul evolua pentru Genk, în 2019, timp de 6 luni, iar Roofe a jucat la Anderlecht în sezonul 2019-2020. În 2017 viitorul atacant al lui Rangers a făcut pasul către Europa, după ce evoluase în ţara sa natală, Zambia, iar Spartak Moscova l-a adus pentru a evolua doar la echipa a doua. În vara lui 2018 a ajuns la Oostende, reuşind 28 de goluri şi 9 pase decisive în 98 de apariţii. Sakala face parte, de asemenea, din naţionala Zambiei.
Fotbal
NEWS ALERT: Edi Iordănescu şi-a găsit echipă! "Miercuri semnează!"
03/01/2022 LA 20:23
Premier League
Rangers a ajuns la 18 meciuri fără înfrângere în campionat! Ce note a primit Ianis Hagi
26/12/2021 LA 17:22