Formația din Copou ocupă locul 12 în Liga 1, vine după 3 înfrângeri consecutive și clubul are ceva restanțe față de jucători, însă viitorul sună bine. Cel puțin asta este opinia președintelui clubului, Ciprian Paraschiv.
Iașiul, cel mai mare oraș din Moldova, va beneficia în anii următori de un stadion ultra-modern, "inconfundabil la nivel mondial" din punct de vedere al designului. Noua arenă va fi construită în cartierul Moara de Vânt și va avea o capacitate de 25.000 de locuri. Stadionul va fi unul "peste Arena Națională, din punct de vedere al dotărilor", anunță ieșenii. De acest proiect se leagă și speranțele clubului de a scăpa de toate problemele financiare și de a se transforma într-o forță.
Post-pandemie, cu un stadion plin în spate, sponsorii vor fi atrași ușor, iar fotbaliștii de valoare vor căuta să evolueze sub Copou, cred oficialii grupării moldave.
Ligue 1
Dorit acum câteva luni de Rapid, a semnat cu campioana Franței
ACUM 2 ORE
"Când vom avea un stadion nou, veţi auzi de un Iaşi mult mai puternic din toatele punctele de vedere, inclusiv financiar", a declarat Ciprian Paraschiv, preşedinte la Poli Iaşi, potrivit Telekom Sport.

Proiectul noului stadion din Iași merge înainte

Criza provocată de coronavirus nu a decalat cu nimic proiectul. Mai mult, edilul Mihai Chirică a dat asigurări că și sala de sport multifuncțională se află într-un stadiu avansat, proiectul urmând a demara foarte curând.
"Noul stadion e în proiectare, avem două echipe de proiectanţi, una care se ocupă de sala de sport, care e conturată 100% la nivel de studiu de fezabilitate, iar cealaltă de stadion. Se lucrează pentru stadion, am luat legătura cu proiectanţii, îşi văd de treabă.
S-a nuanţat dimensiunea stadionului, aceasta va fi de 25.000 de scaune, arena fiind prevăzută cu toate cele necesare la nivel internaţional, minimum Cupă Mondială.
Mi-a fost prezentat şi designul noului stadion la exterior. El va semăna cu coroana Regelui Ferdinand I, iar noua sală de sport cu coroana Reginei Maria ... deci cele două vor avea un design unic. Vor fi inconfundabile la nivel mondial", a afirmat primarul, citat de ziaruldeiasi.ro.

Un nou început pentru Poli Iași

Stadionul va însemna un nou început pentru echipa de fotbal, care are toate datele să devină una din forțele Ligii 1. Noua casă a lui CSM Poli Iași va fi mult mai modernă decât Arena Națională, iar Chirica a explicat ce va face din noul stadion un reper pentru stadioanele din sud-estul Europei.
Capacitatea va fi de 25.000 de locuri, ceea ce poate să pară puțin, la o primă vedere. Totuși, Iașiul a beneficat rar de mai mult de 10.000 de fani la partidele de acasă, astfel că s-a preferat ca banii să fie investiți în alte dotări ale stadionului, în detrimentul capacității. Din punct de vedere al dotărilor, arena din Iași va fi "peste Arena Națională", susțin moldovenii.
"Arena va avea tribune structurate pe mai multe nivele, săli de conferinţe, spaţii de refacere pentru sportivi, dar şi spaţii comerciale. Dar va avea şi cele mai performante sisteme video şi audio. Pentru că din punctul meu de vedere, sistemul audio de pe Arena Naţională este de proastă calitate.
Aşa că noul stadion va avea un sistem similar cu cele din Europa, unde acustica ocupă un loc principal. Va fi stadion fără pistă de alergare, cu tribunele cât mai aproape, precum stadioanele britanice. Prima condiţie să jucăm în Champions League este să avem un stadion. Altfel vom fi un nou FC Vaslui. Un nou stadion va repoziţiona acest club din temelii, sută la sută", a adăugat Chirica.
Arena "Emil Alexandrescu", pe care evoluează în prezent CSM Poli Iaşi, nu va fi demolată. În anii următori, ea va trece printr-un proces de modernizare și va fi utilizată pentru rugby și atletism.
sursă foto: ziaruldeiasi.ro
Romanian Liga I
Dinamo "respiră" după transferul lui Sorescu! Cum va folosi banii încasați
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
FIFA a pus în vânzare biletele pentru Cupa Mondială 2022! Cât costă un bilet la marea finală
ACUM 3 ORE