În vârstă de 39 de ani, Zlatan Ibrahimovic surprinde în continuare în Serie A cu nivelul de joc foarte ridicat. De altfel, starul suedez din echipa lui Pioli este pe locul 3 în topul marcatorilor din Serie A în acest sezon, cu 10 goluri înscrise. Singurii care îl întrec sunt Lukaku (Inter, 11 goluri) și Cristiano Ronaldo (Juventus, 12 goluri). Suedezul a vorbit cu jurnaliștii italieni de la Gazzetta dello Sport la final de an 2020.
Întrebat despre echipa ideală, compusă din fotbaliștii pe care i-a întâlnit de-a lungul carierei sale, Ibrahimovic nu a stat pe gânduri atunci când l-a inclus în echipa sa pe fostul său coleg de la FC Barcelona, Xavi, alături de legendarul francez Vieira. Surpriza lui Ibra a constat în faptul că nu i-a inclus în această echipă nici pe Cristiano Ronaldo, dar nici pe Leo Messi. Din echipa lui Ibra mai fac parte Buffon, Nesta și Cannavaro, despre care el a spus că "era mai nebun decât mine", Maxwell, Maicon, Nedved, "ofensivul" Zidane și Ronaldo "fenomenul, idolul meu", împreună cu cele 3 legende menționate mai sus.

Zlatan Ibrahimovic, săgeți către rivalii lui și către Pep Guardiola

Liga Campionilor UEFA
"Am crezut că este o glumă!" Ibrahimovic, surprins de colegii săi înainte de debutul în UCL
17/09/2021 LA 07:55
În plus, pentru ca declarațiile savuroase să nu se oprească aici, Zlatan Ibrahimovic a ținut să precizeze că doar Diego Maradona a fost un fotbalist mai bun decât el.Marele fotbalist suedez a spus că nu ar da cele 12 premii câştigate în Suedia pentru fotbalistul anului în schimbul unui Balon de Aur: "Unii au avut un an fantastic, apoi au dispărut. Eu sunt de 25 de ani în top", a spus Zlatan.
"Nu aş schimba cele 12 Guldbolle pentru unul de la France Football, pentru că pentru mine asta înseamnă continuitate. Am văzut pe mulţi care au câştigat Cupa Mondială, Campionatul European, Champions League, chiar Balonul de Aur, au avut un an fantastic, apoi au dispărut. Eu sunt în joc de 25 de ani! Mereu în top. E o mare diferenţă", a spus atacantul în vârstă de 39 de ani.
Mai mult, Zlatan a ținut să readucă în discuție conflicrul pe care l-a avut în trecut cu Pep Guardiola, fostul său antrenor din perioada petrecută pe Nou Camp: "La Barcelona era o echipă fenomenală, primele 6 luni au fost de vis, apoi din cauza antrenorului Guardiola nu m-am mai simțit așa de bine. Maradona a fost cel mai puternic din toate timpurile. El a fost mai tare și decât mine", a spus suedezul.
Liga
Soldado şi-a găsit echipă! A semnat cu formaţia care a transferat 142 de jucători de peste 30 de ani
09/09/2021 LA 11:21
Fotbal
Ibrahimovic - "mieluşel" în vestiar, "Zeu" - în faţa presei. Ashley Cole, dezvăluiri neaşteptate
09/09/2021 LA 10:04